dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers moeten zich beschermd voelen bij Arbeidsinspectie

lees ook ...

State Partnership Program van de Amerikaanse ambassade

De South Dakota National Guard komt vanaf 2016 naar Suriname. Woensdag jongstleden arriveerde een groep van twintig leden voor tien dagen.  Tijdens deze missie zal  men de Openbare School (OS) Dijkvel...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) heeft arbeidsinspecteurs aangemoedigd om zich meer dan ooit in te spannen voor de bescherming van alle werkenden in Suriname. De minister probeert inzicht te verkrijgen in de werkomstandigheden van de verschillende diensten op het ministerie. In dit kader bracht hij woensdag een werkbezoek aan de Arbeidsinspectie.

Het vertrouwen dat werknemers stellen in de Arbeidsinspectie mag in de komende periode niet beschaamd worden,” benadrukte Mac Andrew. Bij de rondleiding die de minister kreeg heeft hij bij het personeel laten blijken dat arbeidsbescherming een van de speerpunten is van zijn beleid. Hiertoe is er een bijzondere rol weggelegd voor de Arbeidsinspectie. Hij vindt dat werknemers op ieder moment voor hun bescherming moeten kunnen rekenen op de Arbeidsinspectie.

De bewindsman vindt dat werkgevers voor informatie en begeleiding eveneens bij de Arbeidsinspectie langs moeten kunnen lopen. Mac Andrew heeft daarom de arbeidsinspecteurs bij deze gelegenheid op het hart gedrukt om ondanks de uitdagingen in het werk, na te streven dat onder alle omstandigheden de veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers altijd gegarandeerd blijft.

De AW en J-minister werd geconfronteerd met logistieke en organisatorische problemen, die een negatieve invloed hebben op de uitvoering van het inspectiewerk. Ook het huisvestingsprobleem en het tekort aan menskracht en werkmateriaal werden onder zijn aandacht gebracht.

Mac Andrew zal samen met de leiding van de Arbeidsinspectie nagaan hoe spoedig mogelijk, de moeilijkheden het hoofd kunnen worden geboden. In het kader van het Decent Work Country Programme zal hij zich inzetten voor de verdere modernisering van de Arbeidsinspectie, met name de versterking van de handhavingsfunctie.

De Arbeidsinspectie heeft tot taak toezien op de naleving van de arbeidswetgeving, alsook op de veiligheid en gezondheid van werknemers tijdens het verrichten van werk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers moeten zich beschermd voelen bij Arbeidsinspectie