zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers Iamgold in actie

lees ook ...

Students from O.S. Gijsbertusschool look around the hydropon...

The hydroponic greenhouse of the Ministry of Agriculture, Animal Husbandry and Fisheries (LVV) was visited by 100 children from the Public School Gijsbertusschool. 'Plants' was the second quarter's fo...

Haast alle werknemers van Iamgold hebben het werk neergelegd. Slechts de medische afdeling, de keuken en veiligheid  draaien nog. De overige diensten zijn in actie. Aan Starnieuw is meegedeeld dat de directie buiten de regels om vier werknemers wist te ontslaan, naast andere reden die zorgen voor ontevredenheid onder de werknemers. Romario Biswane die woordvoerder is, zegt dat de reactie van de management zal bepalen als de staking doorgaat of niet.

Het Chinees bedrijf Zijin schijnt zich niet te storen aan het correct omgaan met de werknemers. Attesten van huisartesen en specialisten worden nauwelijks in act genomen. Het  bedrijf deelt deze informatie met een eigen ’consultant’ volgens Biswane. De ‘code of conduct’, de gedragscode waarmee het bedrijf is overgenomen werd door de nieuwe leiding aan een kant gezet. Een eigen code was eenzijdig opgesteld door de directie, die ondertussen ook niet eens meer wordt gehandhaafd. Nu zijn vier werknemers buiten alle regels om ontslagen.

Ondertussen is de bond al negen maanden bezig met een cao-onderhandeling. In augustus 2022 is de vorige vervallen. Zijin had een voorstel om de tussenperiode te overbruggen, maar de werknemers zijn hiermee niet accoord gegaan.

“De general-manager heeft een team afgevaardigd om met ons te komen praten, maar het team heeft geen mandaat om bepaalde problemen op te lossen. De werknemers hebben besloten te wachten tot de general-manager zover is om te praten met het bestuur, zodat er direct besluiten genomen kunnen worden.

Bron foto: Rosebel Gold Mines

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Iamgold in actie