zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers Hakrinbank sluiten loonovereenkomst 2024

lees ook ...

Ambassadeur India neemt afscheid van Suriname na drie jaar d...

Na een dienstverband van drie jaar zal ambassadeur Shankar Balachandran van de Republiek India binnenkort Suriname verlaten. Op donderdag 9 mei 2024 bracht de diplomaat een werkbezoek aan vicepresiden...

Tijdens een Algemene Leden Vergadering van de Hakrinbank Werknemers Organisatie (HWO) is er een principeovereenkomst, bereikt door het bestuur op 3 april jongstleden, goedgekeurd door de leden. De loonparagraaf over het C.A.O. jaar 2024 is hiermee ingevuld. HRM-issues die speelden zijn tijdens de onderhandelingen ook opgelost.

Hein Rozen, voorzitter van de H.W.O. en langst zittende bestuurslid van C-47 deelde aan het C-47 bulletin mee, dat deze overeenkomst voor de overheid geen reden is om aan te nemen dat werknemers een bevoorrechte positie hebben in de gemeenschap. Er is volgens hem nu in het land een trend gaande, waarbij de regering alle lasten van de crisis afwentelt op de werkende klasse.

C-47 neemt haar taak serieus door goede loonovereenkomsten te sluiten.  Echter maakt ”ondoordacht beleid” van de overheid, waarmee kapitaalkrachtigen worden bevoordeeld dit ongedaan. De B.T.W.-kwestie en de verhoging van de energietarieven bewijzen dit.

CAO-medewerkers van de Hakrinbank komen in aanmerking voor een loonsverhoging van 32,5 %. Per 1 januari 2024 gaat 22,5% in en vanaf 1 juli aanstaande wordt dit verhoogd met 10%. Een lumpsum van SRD.15.000,- komt daar bovenop en aan transportkosten zal ook SRD.30.000,- worden uitbetaald. Dit zal in twee termijnen geschieden.

In het jaar 2025 zullen tijdens de onderhandelingen alle secundaire voorzieningen aan de orde komen.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Hakrinbank sluiten loonovereenkomst 2024