dinsdag 16 april 2024
25 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Werknemers Grassalco’s Security verwijderen groep illegalen uit goudconcessie

lees ook ...

Politie vindt lichaam van vermiste arbeider in Corantijnrivi...

Op donderdag 11 april 2024 heeft de politie van het bureau Apoera het lichaam van de 57-jarige arbeider M.T. uit de Corantijnrivier gevist. De dood van het slachtoffer werd officieel vastgesteld door ...

Werknemers van de afdeling Security van NV Grassalco hebben een groep illegalen verwijderd uit de goudmijn van het staatsmijnbouwbedrijf te Maripaston in Para. Het gaat om ruim zestig illegalen die volgens geruchten uit omliggende dorpen in het gebied afkomstig zijn, waarvan sommigen in opdracht van ondernemers werkzaamheden uitvoerden. De ontruiming werd uitgevoerd in opdracht van president-directeur Wesley Rozenhout.

De illegale groep was daags ervoor gespot tijdens reguliere patrouilles van de lokale Security in de goudput genaamd ‘Monkou’. De illegalen konden echter geen bewijs overleggen dat ze legaal bezig waren of dat er enige werkovereenkomst was met Grassalco.

Na het negeren van mondelinge waarschuwingen om het gebied te verlaten, werd op 30 maart versterking ingeroepen van de Security-afdeling op het hoofdkantoor in Paramaribo. De groep werd gesommeerd om onmiddellijk de plek te verlaten met al hun spullen. “Het hele proces verliep rustig. De mannen hebben zonder enige weerstand te bieden gehoor gegeven aan onze oproep. Er waren geen incidenten”, aldus de afdeling Security.

Dit is niet de eerste keer dat illegalen het concessiegebied van het staatsmijnbouwbedrijf betreden. Dit komt doordat het gebied zeer uitgestrekt is en ze daardoor gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Dankzij de alerte beveiliging en de genomen maatregelen lukt het echter telkens weer om de illegalen te vangen, aldus een bericht van Grassalco.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Grassalco's Security verwijderen groep illegalen uit goudconcessie