woensdag 29 mei 2024
33 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers Grassalco niet uitbetaald en zijn daardoor in actie

lees ook ...

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoe...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verj...

Het personeel  van staatsbedrijf Grassalco vraagt steeds aandacht voor de problemen, waarmee zij worstelen. Woensdag is uit onvrede de weg geblokkeerd, omdat  werknemers niet zijn uitbetaald. De structurele problemen zijn nog niet opgelost.  Op die manier hebben werkers hun misnoegen geuit. Dit heeft bij weggebruikers voor irritatie gezorgd.

In De Nationale Assemblee is door diverse volksvertegenwoordigers  aandacht gevraagd voor de nijpende situatie van de werknemers. In reactie zei Vicepresident Ronnie Brunswijk  dat het staatsbedrijf op de operatietafel zal worden gelegd de komende week. Assembleeleden vroegen om oplossing van problemen waarmee de werknemers te maken hebben. Alles is hetzelfde gebleven, waardoor er actie is gevoerd.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47,  heeft begrip getoond voor de actie van de werknemers. De vakbond komt nu weer op gang. Berenstein vindt, dat de acute problemen, zoals het niet uitbetalen van de werknemers, direct opgelost moeten worden. Verder moeten de structurele problemen worden aangepakt. Een petitie, die door de werknemers eerder aan De Nationale Assemblee en de regering, werd aangeboden bracht niet het  gewenste resultaat.

C-47 zal steun bieden om met de directie en de regering om de tafel te gaan zitten voor structurele oplossingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Grassalco niet uitbetaald en zijn daardoor in actie