donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers Grassalco niet uitbetaald en zijn daardoor in actie

lees ook ...

By The Way, hoge prijzen op komst met BTW

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft op donderdag 11 augustus jongstleden aangegeven dat de belasting toegevoegde waarde(BTW) een inflatoir effect zal hebben. Dat wil zeggen da...

Het personeel  van staatsbedrijf Grassalco vraagt steeds aandacht voor de problemen, waarmee zij worstelen. Woensdag is uit onvrede de weg geblokkeerd, omdat  werknemers niet zijn uitbetaald. De structurele problemen zijn nog niet opgelost.  Op die manier hebben werkers hun misnoegen geuit. Dit heeft bij weggebruikers voor irritatie gezorgd.

In De Nationale Assemblee is door diverse volksvertegenwoordigers  aandacht gevraagd voor de nijpende situatie van de werknemers. In reactie zei Vicepresident Ronnie Brunswijk  dat het staatsbedrijf op de operatietafel zal worden gelegd de komende week. Assembleeleden vroegen om oplossing van problemen waarmee de werknemers te maken hebben. Alles is hetzelfde gebleven, waardoor er actie is gevoerd.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47,  heeft begrip getoond voor de actie van de werknemers. De vakbond komt nu weer op gang. Berenstein vindt, dat de acute problemen, zoals het niet uitbetalen van de werknemers, direct opgelost moeten worden. Verder moeten de structurele problemen worden aangepakt. Een petitie, die door de werknemers eerder aan De Nationale Assemblee en de regering, werd aangeboden bracht niet het  gewenste resultaat.

C-47 zal steun bieden om met de directie en de regering om de tafel te gaan zitten voor structurele oplossingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Grassalco niet uitbetaald en zijn daardoor in actie