vrijdag 19 april 2024
27 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers Esther stichting in staking

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

De werknemers van Esther Stichting zijn in actie. Het personeel is ontevreden, omdat de overheid al geruime tijd verschillende toelagen waarop het zorgpersoneel recht heeft, niet heeft uitbetaald. Het gaat om de kleding-, premie-, en wachttoelage. Ook de werkdruk is groot, omdat er een personeelstekort is bij de stichting.

De werknemers zijn de situatie beu, zegt coördinator van de Esther Stichting Sila Deel. Deel vindt het erg dat het werk is neergelegd, omdat de personen in de instelling zeer hulpbehoevend zijn, maar zij begrijpt het personeel dat al heel lang aan de bel trekt over de situatie. Maar de bewoners moeten verzorgd worden, gevoed worden en er moet medicijn worden toegediend.

Deel roept daarom de families die clienten hebben in de zorginstelling op, om ondersteuning te geven om de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken. De coördinator vraagt de samenleving en vrijwillergs om ook assistentie te verlenen bij de dagelijkse werkzaamheden die gedaan moeten worden door de werknemers.

Zij doet ook een beroep op de regering om zo snel mogelijk in te komen met de wens van het personeel, zodat de bewoners niet de dupe van de actie worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Esther stichting in staking