maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers bacovenbedrijf FAI in actie om lage lonen

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld bij minOWC

Dwight Warsodikromo is vanaf 1 maart 2024 benoemd tot de nieuwe directeur van het Directoraat Cultuur, waarbij hij Roseline Daan opvolgt. Daan zal echter haar inzet voortzetten bij het ministerie van ...

Werknemers van het bacovenbedrijf FAI hebben uit onvrede over hun salaris het werk neergelegd. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is duidelijk geschrokken van de lonen van deze werkers. Hij heeft de arbeiders een oplossing beloofd. Volgens de vp is het onmogelijk dat mensen nu nog een loon ontvangen van tussen de SRD 1400 en SRD 1800 voor het harde werk dat zij verrichten.

Deze week nog zal de vp de kwestie bespreken in de vergadering van de Raad van Ministers. Ook heeft hij de werkers beloofd om deze kwestie te zullen bespreken met president Chandrikapersad Santokhi. De vp, die in Henar was voor de boring van de tweede waterput, is zich ervan bewust dat bij een bezoek aan de winkel het geld al op is. De FAI-medewerkers willen een verhoging van 100 procent.

Bewoners van Henar hebben te kampen met waterproblemen. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is daarom bezig met een oplossing voor het gehele ressort. Brunswijk die hoorde over de actie besloot om de noden van deze werkers aan te horen.

Na het aanhoren heeft hij de werknemers verzocht om de werkzaamheden te hervatten. Afgesproken is dat zij woensdag normaal weer aan het werk zijn, omdat het dinsdag al te laat was om verder te gaan. Uiterlijk vrijdag ontvangen de medewerkers een reactie van de vp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers bacovenbedrijf FAI in actie om lage lonen