woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroepen verkiezingen 2025 maken kennis; Suriname moet reputatie hoog houden

lees ook ...

Twintig jaar Wereldbloeddonordag

   De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis viert vandaag de 20e verjaardag van Wereld Bloeddonordag. Het thema van dit jaar is: 20 years of celebrating giving: thank you blood donors!”...

De werkgroepen verkiezingen 2025 hebben kennisgemaakt met elkaar. Zij moeten ervoor zorgen, dat de voorbereidingen en uitvoering van de algemene, vrije- en geheime verkiezingen van 2025 vlekkeloos verlopen. Goede communicatie, strakke tijdsplanning, respectvol omgaan met elkaar, eerlijkheid, transparantie, integriteit en regelmatig overleg zijn enkele speerpunten voor een goede samenwerking tussen alle belangrijke verkiezingsactoren.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) verrichte de opening van de eerste kennismakingsbijeenkomst van alle verkiezingsactoren en organen, die in de ballroom van het Lalla Rookhgebouw op 24 juni werd gehouden. Het doel hiervan was om elkaar te leren kennen maar meer om de respectieve taken en verantwoordelijkheden van de verschillende actoren te vernemen, teneinde een vlotte samenwerking teweeg te kunnen brengen gedurende het traject naar de verkiezingen van 2025.

Somohardjo benadrukte in zijn toespraak, dat de noodzakelijke institutionele structuren moeten zorgen voor de monitoring en het stroomlijnen van het gehele proces. “Suriname staat bekend om goede en eerlijke verkiezingen. Deze goede reputatie die Suriname heeft, moet behouden en verder worden versterkt.”

Iedereen heeft volgens minister Somohardjo de taak en verantwoordelijkheid om de komende verkiezingen beter, transparanter en efficiënter te organiseren. “Op elke verkiezingsactor in het verkiezingsproces rust er dus een grote verantwoordelijkheid om de reputatie van Suriname hoog te houden”, aldus de bewindsman.

Met het oog op het creëren van een goede samenwerking tussen alle verkiezingsactoren en – organen, is het belangrijk dat de zwakke schakels die tijdens de verschillende evaluaties zijn geïdentificeerd, worden aangepakt.

Minister Somohardjo verwacht, dat de invulling van de individuele rollen in eenheid en op basis van een goede onderlinge verstandhouding zal plaatsvinden met als uiteindelijk doel het imago van ons binnen het democratisch bestel niet te schaden.

Bij de bijeenkomst waren aanwezig het Algemeen Secretariaat Verkiezingen (ASV), de Beleidscommissie, waarin de directeuren van alle verantwoordelijke ministers zitting in hebben, belast met de verkiezingen, het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), het Centraal Hoofdstembureau (CHS), de districtscommissarissen, en de Verkiezingswerkgroepen (18 in totaal).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroepen verkiezingen 2025 maken kennis; Suriname moet reputatie hoog houden