zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen

lees ook ...

Renovatie Internaat Atjoni van start

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voert momenteel het Secondary Technical Education Support (STES) Project uit, gefinancierd door de Islamic Development B...

Op zaterdag 18 maart 2023 heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de tweede trainingssessie gehouden, waarbij leden en plaatsvervangende leden werden bijgepraat over de taken en werkzaamheden van verschillende verkiezingswerkgroepen. De werkgroepen, belast met de voorbereidingen voor de verkiezingen van mei 2025, presenteerden hun werkzaamheden aan het OKB, waaronder de werkgroepen Internationale Betrekkingen, Voorlichting, Aanwerving Stembureaupersoneel, Trainingen en Informatie en Communicatie Technologie.

De werkgroep Internationale Betrekkingen is onder andere belast met het onderhouden van contacten met buitenlandse organisaties en mogendheden die vooraf duidelijk kenbaar maken de verkiezingen te willen observeren en waarnemen. Coördinator Patricia Amatkarijo, zegt dat de werkgroep ook verkiezingsdocumenten laat vertalen en alle logistieke voorbereidingen treft voor de waarnemersmissies, in samenspraak met het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Julia Madislam, coördinator van de werkgroep Voorlichting, heeft in haar presentatie aangegeven dat de werkgroep verantwoordelijk is voor uniforme, éénduidige en optimale informatievoorziening naar de samenleving om een zo groot mogelijke stembusgang in 2025 te bewerkstelligen.

Shanti Kowlesar van de werkgroep Trainingen stipte aan dat het de bedoeling is om competente personeelsleden voor de stembureaus op te leiden, die niet alleen het theoretische gedeelte kennen, maar zich assertief opstellen en uitblinken in organisatorische vaardigheden. Voor de werkgroep Aanwerving Stembureaupersoneel is het volgens Aliesa Sum, belangrijk om alvast te starten met de werving en selectie van de eerste drie kandidaat stembureauleden door middel van een onlineapplicatie.

Henk Sidoel van Informatie en Communicatie Technologie ging in zijn uiteenzetting in op welke rol, mogelijkheden en uitdagingen zijn werkgroep ondervindt bij de voorbereidingen en uitvoering van diverse activiteiten. OKB-voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks blikt tevreden terug op de eerste twee sessies. Voor hem is de informatie belangrijk, omdat het OKB bij wet is genoemd als toezichthoudende orgaan voor de verkiezingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen