vrijdag 29 september 2023
26.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep Wijken in ontwikkeling geïnformeerd over herstelprogramma IMF

lees ook ...

Chess Intelligence start nationalisering schaaksport

De ChessIntelligence Academy is bezig met een nationalisering van de schaaksport  en had daarom in samenwerking met het Districts Commissariaat Nickerie op vrijdag 22 september een schaakintroductie i...

De presidentiële werkgroep ‘Wijken in Ontwikkeling’ is op  woensdag 30 augustus 2023 door Karel Eckhorst geïnformeerd over de noodzaak om met ondersteuning van het Internationaal Monetair Fonds, een economisch herstelprogramma uit te voeren.

Karel Eckhorst is de hoofdonderhandelaar voor Suriname bij het IMF.  Deze werkgroep werd ingesteld om President Santokhi te adviseren over de opzet van een adequate organisatie, integrale aanpak van noden, duurzame armoedebestrijding en zelfredzaamheid van kansarmen.

De President zei het belangrijk te vinden, dat deze werkgroep begrijpt wat de rol van het IMF is in het economisch herstelplan. “De buurten waarin zij werken, worden hard getroffen door de maatregelen, maar als zij het begrijpen, kunnen zij het ook uitleggen aan de mensen”, stelde hij.

De werkgroep is zich bewust van de problemen en heeft de regering gevraagd om bepaalde zaken anders aan te pakken. De President gaf aan  dat de maatregelen om het herstelplan uit te voeren maar verzekerde dat de regering kiest voor de maatregelen die het minst pijnlijk zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep Wijken in ontwikkeling geïnformeerd over herstelprogramma IMF