donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep ‘Wet op de Jaarrekening’ geinstalleerd

lees ook ...

CLO pleit voor loonreeks ambtenaren en ziekenhuispersoneel

De nieuwe loonreeks voor de Algemeen Ambtelijke Dienst en het ziekenhuispersoneel is door het nieuwe bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) onder de aandacht van president Chandr...

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (Min EZ),  installeerde gisteren 19 maart 2021 in de Congreshal, de werkgroep ’Wet op de jaarrekening’. De minister gaf daarbij aan dat één van de taken van de overheid is betrouwbare, vergelijkbare en concrete jaarrekeningen te presenteren om financiële transparantie te bevorderen en tegelijkertijd een aantal fundamentele waarden en normen in financiële verantwoording te waarborgen. 

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning die samen met de minister van Economische Zaken belast  is met de uitvoering van de wet op de jaarrekening, zei dat de jaarrekening zijn inziens opnieuw moest worden bekeken, om die zo nodig aan te passen aan de huidige omstandigheden.

De minister van Economische Zaken, Saskia Walden legde uit waarom er uitvoeringsregelingen in de wet zullen moeten worden aangepast. Het blijkt namelijk dat door diverse recente economische ontwikkelingen, deze bepalingen nader geregeld dienen te worden. Het ministerie van EZ heeft de werkgroep geïnstalleerd om deze uitvoeringsregelingen aan te passen aan de huidige situatie.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de publieke en private sector en wordt voorgezeten door Sadhna Rewat, vertegenwoordiger van het ministerie van Economische Zaken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep 'Wet op de Jaarrekening' geinstalleerd