dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

Het staatshoofd heeft bij de installatie alle leden opgeroepen samen te werken met alle belanghebbenden. Dit met het oog op het zo effectief mogelijk realiseren van verbetering van de leef- en woonomstandigheden in het district. De president gaf tijdens zijn toespraak aan dat het belangrijk is om na te gaan wat de problemen zijn in de samenleving en die aan te pakken. Hij noemde onder andere problemen met betrekking tot de aanvraag van Bazo/BZV-kaarten, grond en koopkrachtversterking.

Voorzitter Sheik Habieb van de presidentiële Werkgroep Ontwikkeling Para zegt dat er reeds wat onderzoek is verricht naar de problemen in het district. De groep zal bij de eerste vergadering vaststellen welke problemen als eerst aangepakt zullen worden. De presidentiële werkgroep wordt bijgestaan door adviseurs die ook op voornoemde datum geïnstalleerd in.

Het staatshoofd gaf aan dat er vanuit het kabinet mogelijkheden zijn om projecten uit te voeren, maar daarvoor zullen er goed uitgewerkte projectplannen ingediend moeten worden. Het staatshoofd doelt hiermee op projecten die gericht zijn op het verhogen van de leefbaarheid in het land.

Adviseur Murwin Leeflang van de werkgroep zegt blij te zijn dat dit moment is aangebroken, want er ligt veel werk in het verschiet in Para. Hij riep de leden op om bij het uitvoeren van projecten, zich te richten om gemeenschapsbelang en niet op het individuele belang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd