Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkgroep vanaf 1 oktober aan de slag voor LGBT’ers

Geplaatst

op

Vanaf 1 oktober zal er een werkgroep van start gaan die de discriminatie van Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders moet tegen gaan.

De werkgroep zal allereerst onderzoek gaan doen. Zij zullen verschillende luistersessies met maatschappelijke groepen houden. Het doel hiervan is om in kaart te brengen wat de probleempunten zijn.
Vanaf mei 2017 worden deze probleempunten bekeken en zal er worden ingegaan op hoe deze aan te pakken. De werkgroep zal vervolgens met seminars, workshops en informatiebijeenkomsten proberen om haar doel te bereiken. Het doel van de werkgroep is het creëren van meer tolerantie en acceptatie.

De werkgroep is opgezet door minister van Politie en Justitie, Jennifer van Dijk-Silos. Zij heeft eerder tijdens een bijeenkomst voor mensenrechten in Genève laten weten dat Suriname zich er voor in zal zetten dat geen enkel individu zal worden beperkt in zijn of haar mensenrechten. Dit geldt dus ook voor LGBT’ers in Suriname. Van Dijk-Silos benadrukte dat ieder mens is voortgekomen uit een ander mens “Met die eenvoudige insteek en visie hebben we besloten om dit traject te beginnen.”

Vertegenwoordigers van het lgbt-platform zijn blij met deze stap van de minister. Luciën Govaard, bestuurslid van het platform, zegt dat het belangrijk is om tot een eerste stap, tolerantie en acceptatie, te komen. Ondanks alle kritiek die je daarbij zult krijgen. Hierbij benadrukt hij gelijk dat het niet gaat om het opleggen van een bepaalde gedachtegang bij anderen. De werkgroep houdt er rekening mee dat het begrip van mensen die vanuit een bepaald kader of geloofsovertuiging denken, complex kan zijn.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen