Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkgroep vanaf 1 oktober aan de slag voor LGBT’ers

Geplaatst

op

Vanaf 1 oktober zal er een werkgroep van start gaan die de discriminatie van Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders moet tegen gaan.

De werkgroep zal allereerst onderzoek gaan doen. Zij zullen verschillende luistersessies met maatschappelijke groepen houden. Het doel hiervan is om in kaart te brengen wat de probleempunten zijn.
Vanaf mei 2017 worden deze probleempunten bekeken en zal er worden ingegaan op hoe deze aan te pakken. De werkgroep zal vervolgens met seminars, workshops en informatiebijeenkomsten proberen om haar doel te bereiken. Het doel van de werkgroep is het creëren van meer tolerantie en acceptatie.

De werkgroep is opgezet door minister van Politie en Justitie, Jennifer van Dijk-Silos. Zij heeft eerder tijdens een bijeenkomst voor mensenrechten in Genève laten weten dat Suriname zich er voor in zal zetten dat geen enkel individu zal worden beperkt in zijn of haar mensenrechten. Dit geldt dus ook voor LGBT’ers in Suriname. Van Dijk-Silos benadrukte dat ieder mens is voortgekomen uit een ander mens “Met die eenvoudige insteek en visie hebben we besloten om dit traject te beginnen.”

Vertegenwoordigers van het lgbt-platform zijn blij met deze stap van de minister. Luciën Govaard, bestuurslid van het platform, zegt dat het belangrijk is om tot een eerste stap, tolerantie en acceptatie, te komen. Ondanks alle kritiek die je daarbij zult krijgen. Hierbij benadrukt hij gelijk dat het niet gaat om het opleggen van een bepaalde gedachtegang bij anderen. De werkgroep houdt er rekening mee dat het begrip van mensen die vanuit een bepaald kader of geloofsovertuiging denken, complex kan zijn.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen