Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkgroep vanaf 1 oktober aan de slag voor LGBT’ers

Geplaatst

op

door
Vanaf 1 oktober zal er een werkgroep van start gaan die de discriminatie van Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders moet tegen gaan.

De werkgroep zal allereerst onderzoek gaan doen. Zij zullen verschillende luistersessies met maatschappelijke groepen houden. Het doel hiervan is om in kaart te brengen wat de probleempunten zijn.
Vanaf mei 2017 worden deze probleempunten bekeken en zal er worden ingegaan op hoe deze aan te pakken. De werkgroep zal vervolgens met seminars, workshops en informatiebijeenkomsten proberen om haar doel te bereiken. Het doel van de werkgroep is het creëren van meer tolerantie en acceptatie.

De werkgroep is opgezet door minister van Politie en Justitie, Jennifer van Dijk-Silos. Zij heeft eerder tijdens een bijeenkomst voor mensenrechten in Genève laten weten dat Suriname zich er voor in zal zetten dat geen enkel individu zal worden beperkt in zijn of haar mensenrechten. Dit geldt dus ook voor LGBT’ers in Suriname. Van Dijk-Silos benadrukte dat ieder mens is voortgekomen uit een ander mens “Met die eenvoudige insteek en visie hebben we besloten om dit traject te beginnen.”

Vertegenwoordigers van het lgbt-platform zijn blij met deze stap van de minister. Luciën Govaard, bestuurslid van het platform, zegt dat het belangrijk is om tot een eerste stap, tolerantie en acceptatie, te komen. Ondanks alle kritiek die je daarbij zult krijgen. Hierbij benadrukt hij gelijk dat het niet gaat om het opleggen van een bepaalde gedachtegang bij anderen. De werkgroep houdt er rekening mee dat het begrip van mensen die vanuit een bepaald kader of geloofsovertuiging denken, complex kan zijn.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Agrarisch bedrijf Nationaal Leger getraind in gebruik pesticiden

Geplaatst

op

door

Personeel van het agrarisch bedrijf Nationaal Leger (NL) is getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden. Deze training, op het agrarisch bedrijf van NL te Von Freyburg in het district Saramacca, is verzorgd door de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Er is gekeken naar de manier waarop manschappen zichzelf en naaste omgeving kunnen beschermen tegen de nadelige effecten van pesticiden. Aan de manschappen is gepresenteerd wat er allemaal kan gebeuren bij het onbeschermd toedienen van pesticiden. Ondanks niet alle gevolgen direct zichtbaar zijn, komt het in sommige gevallen pas na enige tijd aan het licht. Met de manschappen is de manier van hoe te meten en hoeveel spuitvloeistof wordt gebruikt in de praktijk, uitgevoerd.

Door de leidinggevende ter plekke is aangegeven, dat het Nationaal Leger het boegbeeld moet zijn van hoe producten op een verantwoorde wijze worden geteeld. Het kan en dat moet met dit bedrijf waar gemaakt kunnen worden.

LVV-minister Rabindre Parmessar heeft de afdeling Bestrijdingsmiddelen het veld in gestuurd, om zoveel als mogelijk de samenleving te informeren over het verantwoord gebruik van pesticiden. Het ministerie wil hiermee de samenleving erop attenderen, om over te gaan tot het consumeren van veilig geteeld voedsel.

Lees verder

Suriname

Startsein bouw 200 woningen te Richelieu gegeven

Geplaatst

op

door

Er wordt steeds meer gebouwd in het district Commewijne. Te Richelieu is het startsein gegeven voor de bouw van 200 woningen. Dit is de eerste fase, want er zullen meer huizen verrijzen. “Men had geen geloof in dit woningbouwproject. Mensen vroegen hun geld terug, maar je ziet het resultaat vandaag. Er wordt een aanvang gemaakt”, zegt gewezen districtscommissaris van Commewijne Remy Pollack.  Hij is zelf initiatiefnemer van het project Housing District Commewijne.

Rajiv Ramsahai, die het district in het parlement vertegenwoordigt, zegt dat president Desiré Bouterse er alles aan doet om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Hij is ervan overtuigd, dat de regering zekerheid biedt aan de samenleving en heeft aangegeven dat momenteel in De Nationale Assemblée de wet Woningbouwfonds wordt behandeld.

Districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne, zegt dat er weer een startsein voor een ontwikkelingsproject is gegeven in het district. “Dagelijks merken wij dat er bij mensen een behoefte is om een eigen woning te hebben. De regering laat hiermee zien, dat ze er alles aan doet om ervoor te zorgen dat personen in aanmerking kunnen komen. We streven dat dit project binnen niet al te lange tijd operationeel is. Wij moeten blijven werken aan de toekomst van dit district”, stelt de burgervader.  

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat een dak boven het hoofd van eminent belang is voor de ontwikkeling van de mens. “Kinderen kunnen beter opgroeien in een vertrouwde omgeving, die voldoet aan de minimale levensstandaarden. Deze regering werkt en we merken dat ze niet alleen werken, maar het samen doen met de gemeenschap.” Naast de woningen worden ook scholen gebouwd. Echter is het de taak van ons allen om dit te onderhouden, benadrukt Chotkan.

Lees verder

Meest gelezen

X