donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
5
(1)

Werkgroep ‘Spang anu makandra’ focust op sociale aanpak in Surinaamse woonwijken

lees ook ...

Wegomlegging in verband met oefening Erewacht

In verband met de presentatie van de jaarbegroting, waarbij er een erewacht gevormd wordt, maakt het Korps Politie Suriname (KPS) bekend, dat er op woensdag 27 en vrijdag 29 september 2023, vooroefeni...

Om een effectievere aanpak te realiseren voor sociale en maatschappelijke problemen in woonwijken, heeft president Chandrikapersad Santokhi de presidentiële werkgroep ‘Spang Anu Makandra’ ingesteld. Deze werkgroep is voortgekomen uit een afsplitsing van een eerder opgezette werkgroep. De installatie van de nieuwe samenstelling vond plaats op dinsdag 8 augustus 2023 in het Kabinet van de President.

‘Spang Anu Makandra’ vindt zijn oorsprong in de ‘Mofina Beweging’, die op 18 november 2022 werd opgericht door het staatshoofd met als doel kansarmen in de samenleving gelijke kansen te bieden. Binnen de herstructurering van de groep fungeert Harold Pultoo als voorzitter en August Asinga als ondervoorzitter.

Ondervoorzitter Asinga benadrukt dat de situatie in het land niet toestaat dat problemen traag worden aangepakt onder het excuus van ‘onmogelijkheid’, en daarom is besloten de regering te ondersteunen door op een effectievere manier bij te dragen. De splitsing binnen de Mofina Beweging ontstond vanwege meningsverschillen over de snelheid van aanpak, waardoor een deel van de leden vond dat de oprichting van ‘Spang Anu Makandra’ noodzakelijk was.

De werkgroep ‘Spang Anu Makandra’ zal landelijk opereren en zich richten op de ontwikkeling van diverse buurten. De ondervoorzitter benadrukt dat de groep zich bezighoudt met zaken als voortijdige schoolverlaters, sociaal zwakkeren en de uitvoering van sociale projecten.

Tijdens de installatie drukte president Santokhi de leden op het hart om pragmatisch te handelen en zich niet te laten vertragen door bureaucratische processen. Tot slot benadrukte het staatshoofd dat gemeenschappen in de buurten betrokken moeten zijn bij de uitvoering van de projecten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep 'Spang anu makandra' focust op sociale aanpak in Surinaamse woonwijken