donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep regulering backtrack geïnstalleerd

lees ook ...

Nieuw filiaal Coffee Box aan de Wilhelminatraat

Coffeebox opent vanmiddag een filiaal in Paramaribo-Noord aan de Wilhelminastraat 64-68. Het maakt deel uit van een vijftal winkel units en 10 luxe appartementen in het moderne pand van North Side Sho...

Burgermoeder Senrita Gobardhan heeft donderdag de werkgroep ‘Regulering Backtrack’ geïnstalleerd. Deze organisatie moet een plan van aanpak presenteren om de backtrack-route vanuit het Corantijnstrand zo ordelijk mogelijk te laten geschieden. In het verleden waren er reeds pogingen om deze route uit de illegaliteit te halen.

Deze  installatie volgde een week nadat boothouders een petitie hadden overhandigd aan Gobardhan. Zij vroegen om ordening van de veertig jaren illegale route. De twee groepen boothouders brachten ook hun grieven naar voren. Back-track is nu gesloten alsgevolg van de pandemie, en daardoor moeten tweehonderd huishoudens inkomen ontberen.

Shamie, B. (48) zegt dat er dagelijks ongeveer 300-400 mensen de oversteek doen tussen Suriname en Guyana.  “Mijn gezin en nog vele anderen lijden eronder. Dit is erg zwaar voor ons”.

Ook boothouder Soerin K. (51) rekent op heropening van de route. “Ik hoop dat de regering zo gauw mogelijk met desnoods een noodoplossing komt zodat wij alvast kunnen varen.” Er waren eerdere pogingen om te komen tot regulering van deze route. Nu vragen de boothouders zelf.

De backtrack is voor reizigers en goederen een snellere route tussen Suriname en Guyana. Er is ook een legale oversteek tussen de twee buurlanden, en wel de dagelijkse veerverbinding vanuit South Drain.

De werkgroep ‘Regulering Backtrack’ bestaat uit functionarissen van de verschillende diensten waaronder de ministeries van Defensie, Volksgezondheid, Financien, Transport, Communicatie en Toerisme, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Economische Zaken. De Douane en politie zijn ook vertegenwoordigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep regulering backtrack geïnstalleerd