zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep voor het Matawaigebied geïnstalleerd

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

In het  perscentrum werd vandaag 01 juni door President Chandrikapersad de werkgroep geïnstalleerd die is belast met het identificeren van de knelpunten en de ontwikkeling van het Matawaigebied. De groep bestaat uit een vertegenwoordiging van de regering en het traditioneel gezag. De presidentiële werkgroep vloeide voort uit het bezoek dat het staatshoofd bracht aan granman Lesley Valentijn te Pusugrunu.

De commissie die ontwikkeling van het gebied beoogd, bestaat uit vertegenwoordigers van de regering en vertegenwoordigers uit elk dorp van het Matawaigebied. De taak van de werkgroep is om ervoor te zorgen dat er slagvaardig, zonder ambtelijke bureaucratie zaken worden aangepakt, zodat de leefomstandigheden gunstig gemaakt kunnen worden voor de mensen in het gebied.

De werkgroep is ook belast met het initiëren en uitvoeren van projecten. Er zullen onder meer ambtelijke zaken in orde gemaakt moeten worden voordat er gestart kan worden met de rehabilitatie van de weg naar Pusugrunu. De bedoeling is dat de werkgroep en de mensen van het Matawaigebied samen zullen werken aan economische dragelijkere leefomstandigheden. Het traditioneel gezag heeft aangegeven dat de bewoners van het gebied bereid zijn om te verhuizen naar hoger gelegen gebieden.

De werkgroep zal de situatie analyseren zodat er fondsen vrijgemaakt kunnen worden in de begroting van 2023. “Dit wil zeggen dat wij nu al moeten beginnen met de voorbereidingen van de operatie”, geeft Stanley Dijksteel, voorzitter van de werkgroep voor ontwikkeling van het Matawaigebied aan. Er zal via het ministerie van LVV gekeken worden naar andere mogelijkheden om gewassen te planten voor de voorziening van de eerst levensbehoeften.

Het team is voor een jaar ingesteld met mogelijke verlenging, aan de hand van de prestatie. Er zal elke maand aan de president gerapporteerd worden. “Als dit model lukt, zal het aangewend worden voor andere gebieden”, zegt Dijksteel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep voor het Matawaigebied geïnstalleerd