donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep Inventarisatie toelagen Defensie boekt vorderingen

lees ook ...

Bij ‘Alles plat’ winkels Suriname uit voorzorg gesloten

Op vrijdag 24 maart zullen er wederom protestacties plaatsvinden in Suriname, onder de noemer ‘Alles Plat’. Een aantal organisaties ondersteunen deze actie, maar de Winkelier- en Ondernemersvereniging...

De door minister Krishna Mathoera ingestelde werkgroep ‘Inventarisatie van alle toelagen van het ministerie van Defensie’ heeft vorderingen geboekt op dit stuk. De werkzaamheden zijn momenteel in de derde fase beland. Deze werkgroep is bedoeld om alle toelagen bij het ministerie van Defensie te inventariseren en een overzicht van alle rechthebbende personeelsleden te produceren.

Het doen van voorstellen met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden is ook een van de taken van deze werkgroep. Een andere taak is de informatie die uit het onderzoek voortvloeit, uit te werken en presenteren aan de minister van Defensie. Het doel van dit initiatief is dat deze informatie tenslotte toegankelijk is voor een ieder, wat bijdraagt aan een stukje transparantie naar en betrokkenheid van het personeel van de defensieorganisatie.

Bij de installatie op 23 juli gaf de bewindsvrouw aan, dat de inventarisatie de eerste fase is van deze opdracht. Bij de inventarisatie moet onder andere worden nagegaan wat de actuele bedragen zijn van de bestaande toelagen en wanneer de laatste wijziging van de bedragen heeft plaatsgevonden.

Voor fase een is er een periode van maximaal twee maanden geboden. In de tweede fase moet de procedure voor toekenning van de toelagen worden vastgesteld. In fase drie zal er controle worden uitgeoefend op de huidige situatie met betrekking tot de toelagen. Momenteel zit de groep in de derde fase van de opdracht.

Deze werkgroep staat onder leiding van directeur Sherif Abdoelrahman (voorzitter). De overige leden zijn: luitenant-kolonel D. Duurham (ondervoorzitter), eerste-luitenant E. Hoft (secretaris), majoor M. Aniroedh (lid), majoor J. Kemp (lid), kapitein J. Geysvliet (lid) en M. Hoogdorp (lid).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep Inventarisatie toelagen Defensie boekt vorderingen