vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgroep herinrichting Vriendschapspark geïnstalleerd

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Het Vriendschapspark aan de Jagernath Lachmonstraat (omgeving Lyceum 1), wordt heringericht. Om deze zaak op de juiste manier te kunnen aanpakken is er woensdag een werkgroep geïnstalleerd. De herinrichting van het park zal in public private partnership (PPP-verband) plaatsvinden.

Middels beschikking is aan de Stichting Oriëntal Foundation vergunning verleend tot het in gebruik nemen van het Vriendschapspark voor het opzetten van een botanische tuin. Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) is van start gegaan met het aanpakken van parken en pleinen, waarbij er ook gewerkt zal worden aan stads- en districtsverfraaiing, zegt waarnemend directeur OGA Indersing Gangabisoensingh.

De werkgroep bestaat uit vier personeelsleden van OGA en drie leden van de Stichting Oriëntal Foundation. Het streven is dat de werkgroep binnen 6 maanden (of eerder) een gedegen plan moet uitzetten hoe het park precies aangepakt zal worden. Bij deze uiteenzetting moet er gelet worden op de veiligheid, goede verlichting en goede zitplaatsen. “Het park moet uitnodigend en een toeristische trekpleister worden”, aldus Gangabisoensingh.

OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat het ministerie de nodige kennis in huis heeft en dat er meer daarmee gedaan moet worden. Bij de parken hoeft het niet bij maaien te blijven, er kan nu worden overgegaan naar het herinrichten van de parken.

Nurmohamed heeft aan de waarnemend directeur OGA gevraagd, de parken landelijk en terreinen van ministeries versneld aan te pakken. Er zal naar andere methodes gezocht moeten worden o de parken te onderhouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep herinrichting Vriendschapspark geïnstalleerd