Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkgroep ‘Ghetto Boyz’ zal meehelpen bij distributie voedselpakketten in Suriname

Geplaatst

op

President Santokhi En Leden Werkgroep Ghetto Boyz

President Chan Santokhi heeft de werkgroep Ghetto Boyz geïnstalleerd, die zich zal moeten bezighouden met de problemen waarmee de achterstandswijken, de zogenoemde ‘ghetto’s’, kampen. De werkgroep is gisteren geïnstalleerd op het presidentieel paleis. Het in het leven roepen van deze commissie behelst een project om kansarmen en sociaal zwakkeren tegemoet te komen.

Bij de installatie werd vooral de nadruk gelegd op de werkwijze, de communicatie en de ondersteuning naar de doelgroepen. De president gaf aan dat de groep in goede handen is bij Stanley Dijksteel. Hij zal de liason officer zijn en directieven geven aan deze groep

‘Ghetto Boyz’ zal onder andere meehelpen bij de distributie van voedselpakketten aan sociaal zwakkeren in de verschillende buurten. Behoeftigen, die zich voor ondersteuning nog niet hebben geregistreerd bij de overheid, kunnen dit doen bij de werkgroep.

Ifmorel Becker, die is aangesteld als één van de coördinatoren van de commissie, benadrukt dat het woord ‘Ghetto’ bij deze groep staat voor ‘Getting Higher To Help Each Other’. De groep wil met dit gegeven af van de negatieve lading van het woord. Een van haar belangrijke taken is om de verschillende problemen identificeren en die op een concrete en eerlijke manier op te lossen.

Er zal gewerkt worden volgens een werkstructuur, die met het staatshoofd en de leden van het Bureau Eenheid, voorheen Bureau Volkscontacten, is besproken. Becker zegt dat de werkgroep Suriname naar grotere hoogten zal brengen en de minderbedeelden vooral beter zal positioneren.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koemaar
vrijdag 4 september 2020 10:52

Goedzo.. bedenk wat voor de minder bedeelden. Omscholing werk of iets wat ze kunnen doen naast de steun .. dat het naast pakketen ook zijn vruchten zal afgeven op lang termijn wat nu niet op kort termijn kan. Zelf gelig genereren is het mooiste wat een mens zou moeten willen. Daarom hoop ik dat investeerders met lokale mensen gaat samen werken zodat een ieder toch wat terug kan verdienen. Heel mooi maar het moet verder

Hunvrey
vrijdag 4 september 2020 15:22

Eindelijk iemand die een president waardig is en ook aan de kansarmen denkt maar zou ik zeggen geef ze ook een vaste baan zodat de gettos ook mee kunnen werken aan de opbouw van SU. Daar zal de pres geen spijt van krijgen, integedeel! Goeie set pres, ga zo door!

Rama
vrijdag 4 september 2020 21:02

Geef i.p.v. pakketten de mofinawangs voedselbonnen dan kunnen ze zelf naar de winkel gaan en uitkiezen wat voor basisgoederen/levensmiddelen ze willen kopen met die bonnen (keuzevrijheid). De winkelier krijgt z’n geld bij inlevering v.d. bonnen.

Laatst bewerkt op 26 dagen geleden door Rama
Malty
vrijdag 4 september 2020 21:24

Wat voor inkomsten heeft Suriname nu. Maak het openbaar wat binnen komt en wat buiten gaat. Zo is het transparant. Waar is ex minster van financiën. Hoefdraad.

Rama
zaterdag 5 september 2020 10:15

Goed idee, dit is weer een positieve stap. Maar ga ook even na of de armen echt arm zijn of dat ze hun geld verkeerd uitgeven. Denk aan drugs, of sigaretten of gokken of dat ze het aan onnodige zaken uitgeven. Een voedselbank zou ook welkom zijn. Ik heb ook begrepen dat wij genoeg te eten hebben in Suriname omdat bij ons alles spontaan de grond uit komt. Wij hebben een super goede groei grond en veel bomen met al dat lekkers er in. De arme mogen dus ook zelf als ze het kunnen iets ondernemen of planten, of mee… Lees verder »

Cynthia
zondag 6 september 2020 22:07

Hoe kan ik de groep dan contacten? Ik heb voor mijn gezin ook behoefte aan een voedsel pakket.

Linda Dankerlui
zondag 20 september 2020 16:54

Ik fronste almijn wenkbrauwen, toen ik stuite op h woord ghetto, maar God zei dank, Volgde er een uitleg hiervoor,.
Dit project n d social zwakkeren toe. VIND ik geweldig, maar op welk nummer Kan ik jullie contacted niet alleen v mijzelf maar v de sociaal zwakkeren die dringend behoefte hier aan hebben, bij voorbaat dank

Linda Dankerlui
zondag 20 september 2020 17:07

Inderdaad lijken Bonn beter/best maar de afstand tuss de winkeliers en de woonplaats v deze kansarmen moet ook in achtgenomen Worden of een afhaalpunt in elke wijk v d pakketten.
Al’s we opslagplaatsen en samenstell v d pakketten in acht nemen zal daar heel veel geld aan gemoeid gaan,
Moge Jehova u de wijsheid geven dat deze job tot tot iets fantasties
mag resulteren.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen