donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Werkgroep geïnstalleerd door president voor ontwikkeling bestuursressort Kabalebo

lees ook ...

VHP blikt terug op 3 jaar na verkiezingen: uitdagingen in tu...

Drie jaar na de verkiezingen van 25 mei 2020, die plaatsvonden te midden van grote financiële onzekerheden, blikt Suriname terug. De VHP, met hun slogan "Wo 'Set 'En'", behaalde destijds een overweldi...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in het Perscentrum van het Kabinet van de President een werkgroep geïnstalleerd om de vraagstukken en ontwikkeling van het bestuursressort Kabalebo in Sipaliwini spoedig ter hand te nemen. In de werkgroep hebben verschillende overheidsvertegenwoordigers van verschillende ministeries, het Kabinet van de President en het commissariaat van Kabalebo en lokale gezagdragers zitting.

De werkgroep zal maandelijks moeten rapporteren aan het staatshoofd. President Santokhi zegt dat het de bedoeling is om Kabalebo tot ontwikkeling te brengen middels plannen.

In de visie van het staatshoofd zal de bauxietindustrie in het gebied ter hand worden genomen. Hiervoor zal goedkoop gas, welke ontgonnen zal worden in het offshore gebied nabij Nickerie, worden gebruikt. Ook zal deze gas via een nog op te zetten exploitatieplatform in Kabalebo, geëxporteerd worden naar Brazilië.

Ook de infrastructuur naar het gebied zal aangepakt worden. Het staatshoofd geeft verder prioriteit aan het ontwikkelen van andere relevante productiesectoren in en rondom het gebied, waaronder landbouw, veeteelt en visserij. De president zei verder dat serieus moet worden gekeken naar het optimaliseren van de aanpak van de bootverbinding. Ook op de vraag vanuit het gebied naar een ambulance bekijkt de regering mogelijkheden om hierop in te spelen.

Voorzitter Stanley Dijksteel zegt ten overstaan van de werkgroep dat hij voorstander is van het optimaal aanpakken van de vraagstukken. “Laten wij de president niet teleurstellen.” Districtscommissaris Josta Lewis van Kabalebo zegt uit te kijken naar een goede samenwerking. “Kabalebo heeft behoefte aan ondersteuning om de ontwikkeling in het gebied ter hand te nemen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgroep geïnstalleerd door president voor ontwikkeling bestuursressort Kabalebo