Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkgroep bezig met doorlichting personeelsbestand Openbare Werken

Geplaatst

op

Minister Riad Nurmohamed Van Openbare Werken. Foto Cds

Er zal doorlichting plaatsvinden van het personeelsbestand op het ministerie van Openbare Werken (OW). Om dit te doen is een werkgroep ingesteld. Veel personen zijn onder de vorige regering thuis gezet en anderen niet bevorderd. De werkgroep, die bestaat uit deskundigen op het gebied van personeelsaangelegenheden, zal nagaan waar er mankementen zijn en correctie moet plaatsvinden.

OW-minister Riad Nurmohamed wil weten of en vereisten voor de verschillende functies ook kloppen, want personen zijn in hoge posities benoemd, zonder dat ze daarvoor gekwalificeerd zijn. Binnen drie maanden moeten de werkzaamheden van de werkgroep zijn afgerond. Door de vele klachten en vragen tijdens de rondleidingen en de presentaties van de afdelingen over de organisatie en inrichting van OW in juli en augustus is besloten een traject in te zetten van organisatie, personeelshervormingen en aanpassingen.

Binnen OW was er sprake van behoorlijke ontevredenheid binnen het ministerie over gratificatie, benoemingen, bevorderingen en pensioenen. De bewindsman heeft besloten speciale aandacht aan dit vraagstuk te besteden.

De grote ronde van personeelshervormingen vindt landelijk plaats, zodat alles wat te maken heeft met het personeel in kaart wordt gebracht. Er zijn veel ongeregeldheden geconstateerd, zoals de last minute missives en beschikkingen net voor de verkiezingen.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen