dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
0
(0)

Werkgelegenheid gecreëerd op OW voor jonge afgestudeerden civiele techniek

lees ook ...

Geen staking meer bij BOG door tussenkomst rechter

De staking bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is volledig stopgezet door een besluit van de rechter. Partijen zijn akkoord gegaan om verder te   onderhandelen. Het ministerie van Volksgezon...

De leiding van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft besloten om jonge afgestudeerden in de civiele techniek aan te trekken. In verband met de vernieuwingen betreffende het vergunningenbeleid van het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn onlangs nieuwe besluiten genomen. Middelgrote en grote werkzaamheden zullen alleen door ingenieursbureaus, architectenbureaus, landmeters en kleine bouw- en civieltechnische ondernemers mogen worden uitgevoerd.

Verder is het de bedoeling dat afgestudeerden in de civiele techniek worden aangetrokken. OW geeft te kennen dat dit nieuwe besluit per 1 augustus 2022 is ingegaan. Deze regeling houdt in dat OW dit soort werkzaamheden langzamerhand van zich gaat afstoten voor wat betreft taken en bevoegdheden voor het uitvoeren en controleren van bouw- en civieltechnische werken van kleine tot grote werken.

Controles bij onder andere het aanleggen van duikers, perceelaansluitingen en het ontwerpen van een eenvoudig woonhuis komen bij deze nieuwe manier van werken aan de orde. Hiermee wil het OW-ministerie jonge afgestudeerden stimuleren die de intentie hebben een bedrijf te willen opzetten om diensten te kunnen verlenen aan zowel bedrijven als particulieren die soortgelijke werken willen laten uitvoeren.

Binnenkort zullen mogelijkheden worden gecreëerd door OW-ministerie om een Naamloze Vennootschap (NV) op te zetten bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) onder bepaalde regels en voorwaarden. Vervolgens kan men zich registreren bij het ministerie van Openbare Werken en aansluitend starten met het uitvoeren van de bedoelde werkzaamheden. Op deze manier worden jonge afgestudeerden in de civiele techniek in de gelegenheid gesteld zich in de maatschappij beter te gaan profileren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgelegenheid gecreëerd op OW voor jonge afgestudeerden civiele techniek