zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
4
(1)

Werkgelegenheid creëren grote uitdaging regering-Santokhi

lees ook ...

Brunswijk bezoekt Brokopondo ivm cyanidevergiftiging

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk is dinsdagochtend 23 mei jongstleden naar het gebied bij het Brokopondostuwmeer afgereisd  jn verband met de aanwezigheid van cyanide in het water van het meer. Hi...

Net als andere landen die door Covid-19 zijn getroffen is er een toename van het aantal werklozen, zijn er steeds meer mensen met een verminderd inkomen, zijn er steeds minder vacatures en ook minder stageplekken voor jongeren. Ook kleine zelfstandigen leven met verminderde inkomsten en bedrijven die volledig over de kop gaan. Dit zegt minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) in verband met de herdenking van de Dag van de Arbeid, vandaag.

Bij deze gelegenheid voel ik mij geroepen om als minister van, verantwoordelijk voor het welzijn van de werkende klasse, u een extra hart onder de riem te steken, zegt ze. De grootste uitdagingen in deze regeerperiode zijn ongetwijfeld de creatie van werkgelegenheid evenals een evenwichtige spreiding en verdeling van inkomens. Het ministerie is reeds bezig met de modernisering van haar Vacaturebank.

Ook zullen de verschillende werkarmen op zeer korte termijn beginnen met verschillende vaktrainingen afgesteld op de behoefte van de arbeidsmarkt. Met verschillende banken wordt reeds nagegaan hoe wij kleine zelfstandigen kunnen trainen, begeleiden en helpen aan een financiering bij het opzetten van hun bedrijf. Modernisering van onze arbeidswetgeving en versterking van de Arbeidsinspectie zullen zorgen voor een veilig en gezond werkmilieu.

Het ministerie is zich ervan bewust dat steeds meer mensen het moeilijk hebben en in de problemen zijn geraakt tijdens de Covid-19-crisis. Armoedebestrijding is niet slechts een verantwoordelijkheid van één ministerie, maar het vereist een samenhang met overige ministeries en de sociale partners. Vanuit Arbeid is een van de belangrijke beleidsdoelen tegen deze achtergrond: ‘werknemers en hun gezinnen een zeker bestaansminimum garanderen’.

Vanuit de regering zijn er reeds verschillende maatregelen getroffen zoals bijvoorbeeld het verstrekken van de Covid-19-steun aan mensen die vanwege de Covid-19-uitbraak werkloos zijn geworden, een verminderd inkomen hebben en aan KMO’s met verminderde inkomsten. Ook wordt er gewerkt aan het financieel toegankelijk blijven houden van zoveel mogelijk de sociale basisvoorzieningen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkgelegenheid creëren grote uitdaging regering-Santokhi