woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

Werkbezoek President Santokhi aan Nederland gaat door

lees ook ...

President Santokhi roept op tot verbroedering en eenheid

President Chandrikapersad Santokhi zei op zaterdag 24 september 2022 tijdens de gebedsdienst in het kader van de Dag der Verbroedering en Eenheid het volgende . “We moeten streven naar versterking van...

Ondanks de demissionaire staat van kabinet Rutte geldt de uitnodiging van Nederland aan President Chandrikapersad Santokhi voor een werkbezoek, nog steeds. Nadat het nieuws omtrent de val van het Nederlands kabinet, Suriname bereikte, is er na contact tussen de twee landen door Nederland bevestigd dat de uitnodiging aan president Santokhi nog overeind staat.

Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken gaf aan, dat de voorbereidingen voor het bezoek normaal plaatsvinden. Vanwege de hernieuwde relatie tussen Suriname en Nederland en de vele activiteiten die er zijn geweest, is het werkbezoek van belang om de verdere bestendiging van de bilaterale relatie mogelijk te maken. Op woensdag 13 januari 2021 hebben president Santokhi en premier Rutte elkaar telefonisch gesproken om de stand van zaken met betrekking tot de relatie tussen de beide landen, te bespreken.

President Santokhi zal tijdens zijn werkbezoek in februari 2021 van de gelegenheid gebruik maken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkbezoek President Santokhi aan Nederland gaat door