Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkarm regering-Santokhi en dc Coronie schenken pakketten aan hulpbehoevenden

Geplaatst

op

De Burgervader Tijdens De Overhandiging Van Een Pakket Aan Een Hulpbehoevend Gezin. Foto Cds

Om de nood vanwege de COVID-19-crisis te helpen lenigen, heeft districtscommissaris Maikel Winter van Coronie in samenwerking met het Bureau Eenheid een project geïnitieerd om voedselpakketten aan bewoners van dit district te verstrekken. De eerste partij van 50 pakketten is gisteren aan de daarvoor in aanmerking komende burgers van het kokosdistrict overhandigd.

Behalve deze hulpbehoevenden mochten ook het Kindertehuis De Toekomst en het Verpleeg- en Verzorgingshuis Huize Lunor pakketten in ontvangst nemen. De bedoeling is om in een later stadium nog 550 pakketten te verstrekken aan andere hulpbehoevenden. Dc Winter zegt dat er veel meer aan Coronianen zal worden gegeven. Hij wil zijn district naar grotere hoogten tillen.

Bureau Eenheid, een werkarm van de regering- Santokhi, heeft gezorgd voor zowel de distributie als het samenstellen van de pakketten. Er is ondersteuning gekregen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. “Er is vooraf een huis-aan-huisbezoek geweest om na te gaan wie hulp behoeft,” zegt Hortence Monkou adjunct-districtscommissaris van Coronie. Burgers mogen zich ook opgeven bij het districtscommissariaat om in aanmerking te komen voor een pakket.

Charles Blackson, die een pakket in ontvangst mocht nemen, is bijzonder blij met dit gebaar, omdat hij de hulp hard nodig heeft. Joan Verwey-Creton van Kindertehuis De Toekomst vindt het geweldig dat er aan de kinderen wordt gedacht en hoopt dat het niet blijft bij dit gebaar.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
P.goedings
zondag 13 september 2020 10:01

Mooie geste zo doorgaan👍

Cliffort
zondag 13 september 2020 11:08

Dat is een heel goed gebaar. Een bureau eennheid is well nuttig want Suri,s zijn dat kwijt door de tweedracht die er gezaaid wordt.

Rama
zondag 13 september 2020 15:48

Ik heb er begrip voor dat in deze moeilijke tijd de regering kwetsbaren (kinderen, oudjes en gehandicapten) wilt tegemoetkomen met voedselpakketten zodat ze niet verhongeren.
Ik hoop alleen maar niet dat die pakketten ook uitgedeelt gaan worden aan volwassenen die fysiek en mentaal zelf in staat zijn om te gaan werken en zichzelf te onderhouden. Die moeten zichzelf maar zien te redden.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen