zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4
(1)

Werk van Stichting Vrienden van Suriname erkend door president Santhoki

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

Will van Rhee, de voorzitter van de Stichting Vrienden van Suriname, werd woensdag benoemd tot ‘Officier in de ereorde van de gele ster’. Van Rhee is met zijn stichting al jaren bezig containers te sturen naar Suriname voor behoeftige instellingen en burgers.”Met het toekennen van deze onderscheiding heeft de president vooral ook zijn waardering tot uitdrukking willen brengen voor het vele werk, dat de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname de afgelopen decennia hebben verricht”, zegt Van Rhee.

Van Rhee voelt zich “zeer vereerd” met de staatsonderscheiding. De Surinaamse, Rajendre Khargi ambassadeur in Nederland, overhandigde de bijbehorende oorkonde aan de voorzitter.

Op 5 februari zal de stichting samen met vrijwilligers in Tiel beginnen met het laden van twee grote containers. De inhoud zal bestaan uit diverse ziekenhuisgoederen, zoals bedden, matrassen en rolstoelen. Ook schoolmeubilair en computers zitten in de eerste bezending van het nieuwe jaar, die verscheept zal worden.

Op de website van de stichting (https://www.vriendenvansuriname.nl) staat het gevraagde vermeld. Er is specifiek gevraagd naar een grote plastic ton voor het opslaan van houdbaar voedsel. Verder vraagt men, een dekzeil tent, (rubberen) vloermatten, toestellen voor een speelplaats (schommel, wip, glijbaan), laptops, fietsen (ook voor oudere kinderen), plastic stoelen en houdbaar voedsel zoals rijst, pasta en olie.

Het vorig jaar heeft de stichting veertien containers met hulpgoederen naar Suriname gezonden. De laatste bezending bevat rolstoelen, rollators, ziekenhuisbedden, incontinentiematerialen, schooltafels en -stoelen, kasten, tafels, les- en leesboeken, alsook kleding. Deze maand is het precies 25 jaar dat een groep vrijwilligers startte met het bieden van hulp aan zieken en zwakkeren in de Suriname. De stichting werd enige jaren later opgericht. Dit gaf de activiteiten een wat meer formeel karakter. Stichting Vrienden van Suriname ondersteunt verschillende projecten in ons land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerk van Stichting Vrienden van Suriname erkend door president Santhoki