zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wereldwaterdag belicht noodzaak voor duurzaam waterbeheer in Suriname

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

Op vrijdag 22 maart, Wereldwaterdag, vestigt Suriname de aandacht op het cruciale belang van water en het bewustzijn rondom waterbeheer. Dit jaar ligt de focus van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen op het bevorderen van een duurzaam en efficiënt beheer van de natuurlijke waterbronnen binnen Suriname. Dit alles gebeurt met oog voor milieubescherming, veiligheid en de rechten van lokale gemeenschappen.

In de Surinaamse Kustvlakte is het gelukt om bewoners het hele jaar door, 24/7, van kwalitatief hoogwaardig drinkwater te voorzien. Echter, in het binnenland zijn het voornamelijk waterfiltersystemen die bepaalde gemeenschappen van schoon en veilig drinkwater voorzien.
De uitdaging voor Suriname ligt in het garanderen van voldoende veilig water voor iedereen, waarbij rekening wordt gehouden met diverse factoren zoals bevolkingsgroei, industrie-expansie, klimaatverandering, en de overgang naar duurzame energiebronnen.

Ondanks de perceptie van waterrijkdom, roept de realiteit van illegale activiteiten de vraag op of er werkelijk genoeg water van goede kwaliteit beschikbaar is. Als reactie hierop is het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen bezig met de ontwikkeling van een integraal waterbeheerprogramma voor het hele land. Dit programma ambieert een holistische aanpak van waterbeheer, waarbij het gaat om de synergie tussen het beheer van zoetwatervoorraden, overstromingsrisicobeheersing en het bestrijden van waterverontreiniging, om zo te verzekeren dat elke Surinamer toegang heeft tot schoon en veilig water.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereldwaterdag belicht noodzaak voor duurzaam waterbeheer in Suriname