vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wereldwaterdag 2023 gericht op versnelde oplossing water- en sanitatieproblematiek.

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname zal van 20 tot en met 24 maart een reeks van bewustwordingsvideo’s, weetjes en tips via hun Facebookpagina en GOV.TV delen in verband met Wereldwaterdag. Het thema van Wereldwaterdag 2023 is ‘Accelerating Change’, gericht op het versneld oplossen van wereldwijde water- en sanitatieproblemen.

De Verenigde Naties (VN) meldt dat landen achterlopen in het behalen van Sustainable Development Goal 6, namelijk de belofte dat iedereen tegen 2030 toegang heeft tot duurzaam beheer van water en sanitatie. Suriname werkt hard aan het behalen van dit doel en voert verschillende waterprojecten uit om toegang te bieden tot schoon en veilig drinkwater.

Het is belangrijk dat individuen zich bewust zijn van de gevolgen van waterverspilling, pesticiden- en kwikgebruik, en het dumpen van vuil, omdat een verstoorde watercyclus desastreus is voor mondiale vooruitgang. Het is de plicht van de overheid om schoon en veilig drinkwater toegankelijk te maken voor elke burger, maar elk individu heeft de verantwoordelijkheid om de veiligheid van ons water te waarborgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereldwaterdag 2023 gericht op versnelde oplossing water- en sanitatieproblematiek.