dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Wereldborstvoedingsweek: “Bobi merki moro bun gi yu baby”

lees ook ...

Onder de slogan: “Bobi merki moro bun gi yu baby,” heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag de Borstvoedingsweek gelanceerd. Dit jaar is het district Commewijne aan de beurt. De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar, gaf op de RGD-poli Meerzorg het startsein. De borstvoedingsweek is in het kader van de Wereldborstvoedingsweek, die dit jaar “Step up for breastfeeding, Educate and support” als thema draagt.

Gedurende de borstvoedingsweek van het ministerie van Volksgezondheid zal de focus gericht zijn op het versterken van de capaciteit van actoren die borstvoeding moeten beschermen, promoten en ondersteunen in de verschillende lagen van de Surinaamse samenleving.

Directeur Gajadhar Sukul legde tijdens zijn toespraak de nadruk op het belang van moedermelk voor de groei en gezondheid van het kind, vooral in de eerste zes maanden. Hij zei verder dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat borstvoeding de perfecte voeding is voor een baby. Moedermelk verteert makkelijk, heeft de perfecte temperatuur en bevat de juiste voedingsstoffen die het kind nodig heeft om te groeien en om gezond te blijven.

“Borstvoeding is afgestemd op de baby”, aldus de functionaris. Hij legt uit dat de voorlichting over borstvoeding al tijdens de zwangerschapsconsultaties begint. Het ministerie wil via zijn werkarmen extra aandacht hieraan besteden.

Gajadhar Sukul stelt dat voorlichting niet een taak van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en Medische Zending (MZ) alleen moet zijn: alle poliklinieken zouden moeders bewuster moeten maken over het geven van borstvoeding. Door borstvoeding te geven hebben moeders ook minder kans om ziek te worden. De volksgezondheidsdirecteur heeft moeders opgeroepen om borstvoeding te geven, omdat dit het beste is voor hun baby.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereldborstvoedingsweek: “Bobi merki moro bun gi yu baby”