maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wereldbankproject verlicht overstromingsgevoelige gebieden

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

Tijdens de regenperiode kampen veel gebieden in Suriname, vooral in Paramaribo, vaak met overstromingen. Deze regering heeft beloofd dit probleem aan te pakken en werkt daarom intensief aan de ontwatering van Groot-Paramaribo. Het Saramacca Canal System Rehabilitation Project, gefinancierd door de Wereldbank en uitgevoerd door Infra International, speelt hierbij een cruciale rol en bevindt zich nu in de laatste fase.

Dit project omvat het herstel van sluizen bij Doorsteek en Uitkijk, het uitbaggeren van het Saramaccakanaal en een duurzame aanpak van wateroverlast in gebieden zoals de binnenstad van Paramaribo, Creola, Wintiwai, Belfima en Rahemal. Het 25 km lange Saramaccakanaal wordt volledig opgeschoond en de oevers worden 7,5 meter naar binnen verplaatst.

De werkzaamheden begonnen in januari 2024 en zijn nu gevorderd tot de laatste fase, vanaf de Magentabrug tot aan de sluis van Saramaccadoorsteek bij de Surinamerivier. Ook de drie zijkanalen, Magentakanaal, Kasabaholokreek en Spoorsloot, worden uitgebaggerd.

Dit project biedt tal van voordelen: verbeterde waterafvoer voorkomt overstromingen, landbouwgebieden zoals Uitkijkpolder profiteren van betere ontwatering, bedrijven langs het kanaal krijgen verbeterde toegankelijkheid, en het kanaal wordt weer geschikt voor scheepvaart en recreatie, wat het toerisme bevordert. Daarnaast kan het kanaal in de toekomst worden gebruikt voor houttransporten via pontons, wat de verkeersdruk op de wegen vermindert.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereldbankproject verlicht overstromingsgevoelige gebieden