zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Wereldbank toont belangstelling voor Suriname

lees ook ...

Vrouw in barensweeën op kabinet Vicepresident

Marvin Spier en zijn vriendin waren op maandag 22 november 2021, op bezoek bij de VP op zijn kabinet. Daar kreeg de vriendin barensweeën en moest per ontboden ambulance worden afgevoerd naar het zieke...

Een delegatie van de Wereldbank, onder leiding van Lilia Burunciuc vertoefde in Suriname voor een tweedaags bezoek. Zij werd op 1 juli country director van de Wereldbank  voor het Caribisch Gebied. Het herstelplan 2020-2022, is besproken  en hoe dat ondersteund kan worden. Daarnaast zal nagegaan worden hoe men additioneel ons land kan bijstaan met expertise en financien, buiten het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

De delegatie bestaat naast Burunciuc verder uit Robert Taliercio (Regional Director Equitable Growth, Finance and Institutions/EFI), Doerte Doemeland (EFI Practice Manager), Javier Suarez (EFI Program Leader), Jozef Draaisma (EFI Senior Country Economist) en Judith Green (Country Manager International Finance Corporation).

In een persbericht zegt de Communicatie Dienst Suriname dat met dit bezoek de organisatie belangstelling toont voor Suriname. Ook dat men de bestaande samenwerking wenst uit te breiden. Er zijn al diepgaande gesprekken gevoerd, die eerder zijn begonnen, waaronder zelfs een virtuele missie.

Tijdens het tweedaagse bezoek was er een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi, governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname en zeven ministers.

Ook Maandag ontving president Santokhi, de delegatie en werd  daarbij  bijgestaan door vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Iris Sandel (directeur Ontwikkelingsfinanciering) en Martin Schalkwijk (coördinator Herstelplan). De president gaf een kort overzicht van wat de regering heeft gedaan vanaf 25 mei 2020 en de toekomstige plannen in grote lijnen.

Burunciuc deelde mee dat de Wereldbank onder de indruk is van wat Suriname op eigen kracht heeft kunnen realiseren. Partijen hebben gesproken over de verschillende mogelijkheden waar de Wereldbank met expertise en financiële middelen in kan komen door projecten en doelgerichte programma’s. Deze zullen in de gesprekken met de zeven ministers verder worden besproken.

Bekend is dat het IMF, de Wereldbank en de Inter-Amerikaans Ontwikkelingsbank (IDB) nauw samenenwerken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereldbank toont belangstelling voor Suriname