zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Wereldbank geeft geld voor SCSD-Project

lees ook ...

Loon 6000 niet geregistreerde ambtenaren stopgezet

Het landsdienarensysteem heeft ruim 54.000 personen in overheidsdienst. Bij de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) hebben 48.622 ambtenaren zich aangemeld. Minister Bronto Somohardjo van Binnenl...

Het startsein van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD-project) dat onder het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie(EZ) valt,  werd ‘gegeven op maandag 10 mei 2021 in de Congreshal. Het doel van het project werd door EZ- minister Saskia Walden tijdens haar toespraak aangegeven:”De voornaamste doelen van het project zijn om het concurrentievermogen van Suriname te verbeteren en de verdiencapaciteit te verhogen middels het diversifiëren van de economie. Een deel van de gelden is speciaal gereserveerd voor vrouwelijke ondernemers. Vrouwen neem daar de mogelijkheid om uw bedrijfsidee verder te ontwikkelen”.

President Santokhi zei over de veekracht van ondernemingen en landen: “De economie groeit vanuit ondernemerschap en innovatie. Ondernemerschap en innovatie zijn de factoren, die landen in staat hebben gesteld om hogere ontwikkelingsstadia te bereiken, zelf na een diepe financieel-economische crisis”. De President haalde aan dat er ontwikkelde landen die in een diepe financieel-economische crisis zijn geraakt en mede door ondernemerschap en innovatie in staat zijn geweest hun economie duurzaam te ontwikkelen.

Minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo gaf aan dat een sterk juridisch en institutioneel kader onmisbaar is voor de delfstoffensector die door  het SCSD-Project beter tot ontwikkeling gebracht kan worden, vooral daar het de bedoeling heeft ook ondernemers in deze sector te ondersteunen.

De staat Suriname voert in samenwerking met de Wereldbank het SCSD-project uit dat als doel heeft om activiteiten te financieren ter ondersteuning van verbeteringen in governance en ter vergroting van het concurrentievermogen in de industrieën van mijnbouw, agri-business en toerisme. De Wereldbank vindt kleine en middelgrote ondernemingen (KMOs) belangrijke instrumenten om werkgelegenheid, ontwikkeling van de waardeketen, groei, economische en sociale inclusie en veerkracht te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereldbank geeft geld voor SCSD-Project