donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
2
(1)

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaat Wereldwaterdag over het versnellen van de verandering om de water- en sanitatiecrisis op te lossen.

Suriname heeft niet echt een waterprobleem omdat veel gezinnen aangesloten zijn op het waterleiding net, maar ook omdat er door het jaar heen veel regen valt. Ook kunnen gezinnen die niet in een dichtbevolkt gebied wonen een put laten slaan omdat wij veel grondwater hebben. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van rivierwater.

Op dit moment ligt de wereld ernstig achter op Duurzaam Ontwikkelingsdoelstelling (SDG) 6: water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030. Miljarden mensen hebben nog niet het veilige water en de toiletten die ze nodig hebben.

Omdat water ons allemaal raakt, hebben we iedereen nodig om actie te ondernemen. Wij en onze familie, school en gemeenschap kunnen een positief verschil maken in de hoeveelheid bruikbaar water in de wereld, door de manier waarop we water gebruiken, consumeren en beheren, in ons leven te veranderen.

Onze aanpassingen in watergebruik zal aan de ‘Water Action Agenda’ worden toegevoegd op de VN 2023 Water Conference, het eerste evenement in zijn soort in bijna 50 jaar. Dit is een once-in-a-generation moment voor de wereld om zich te verenigen rond water.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?