zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Wereld toerismedag 27 september

lees ook ...

Surinaamse regering scherpt wetgeving aan voor luchtvaartvei...

President Chandrikapersad Santokhi kondigde tijdens de jaarrede op 29 september 2023 aan dat de Surinaamse regering in 2024 het project voor binnenlandse vliegdiensten zal voortzetten. Dit omvat regel...

Gisteren 27 september was het wereld toerismedag. De wereld toerisme organisatie van de Verenigde Naties heeft 27 september ingesteld als wereldtoerismedag. De culturele, sociale, politieke en economische waarde van toerisme staat daarbij centraal.

Sinds 1979 wordt deze dag op 27 september gehouden ter herinnering aan de datum waarop in 1970 de statuten van de UNWTO (United Nations World Tourism Organization) werden goedgekeurd, een belangrijk moment in de ontwikkeling van het hedendaagse wereldtoerisme.

Ook Suriname moet gaan denken het toerisme meer ruimte te geven in ons land dat voor meer dan 90 procent bedekt is met bos. Wij hebben nog maagdelijke rivieren en bossen en er zijn vele mensen rond de wereld de graag de ervaring hebben van maagdelijke rivieren met stroomversnellingen die je een massage geven, omringt met oerwoud, koel zwart kreekwater dat tussen de bomen doorstroomt; gezond en puur natuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld toerismedag 27 september