zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
4.7
(3)

Wereld Persvrijheidsdag

lees ook ...

Corruptieonderzoek naar betaling van US$ 7,5 miljoen aan Pan...

De procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit verzoek volg...

Gisteren 03 mei was het de Internationale Dag van de Persvrijheid. De dag werd in 1993 door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties uitgeroepen om bewustzijn te kweken voor het belang van persvrijheid, en regeringen eraan te herinneren hun plicht te vervullen en het eraan gekoppelde artikel 19 van de Universele verklaring van de rechten van de mens en de Verklaring van Windhoek uit 1991 te handhaven.

Unesco onderstreept sinds 1997 jaarlijks de persvrijheid door op deze dag de Guillermo Cano Interenationale prijs voor Persvrijheid uit te reiken. De prijs werd genoemd naar Guillermo Cano Isaza, de redacteur van de Colombiaanse krant El Ecspectador die vanwege zijn uitgebreide berichtgeving over de drugsbaronnen in het land op 17 december 1986 werd vermoord in Bogota.

Sinds 1998 is er ook een wereldwijde conferentie, waar media-professionals, organisaties voor persvrijheid en VN-agentschappen samenkomen waar de stand van zaken van de persvrijheid wereldwijd, en specifieke uitdagingen op de agenda staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld Persvrijheidsdag