maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

Wereld Nierendag gaat niet onopgemerkt voorbij in Suriname

lees ook ...

Demonstranten gooien eieren naar veiligheidsdiensten; tolera...

Bij de protestactie van dinsdag vóór het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) is de tolerantiegrens van de veiligheidsdiensten overschreden. Ze werden bekogeld met eieren. Het is de politie en over...

Op 10 maart wordt wereldwijd stilgestaan bij Wereld Nierendag. In Suriname zal deze dag niet onopgemerkt voorbijgaan, want het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) houdt een voorlichtings- en preventie activiteit getiteld ‘Kidney Health for all.’ Deze activiteit bij het NNC aan de Henck Arronstraat wordt samen georganiseerd met het ‘s Lands Hospitaal en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De bedoeling is dat professionals aanwezig zullen zijn om de gemeenschap van belangrijke gezondheidsadviezen en informatie te voorzien. De activiteit wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid en Intermed Caribe.

Er zal aandacht worden besteed aan de volgende thema’s: bloeddruk meten, bloedsuiker meten, gezond eten en gezonde voeding (diëtiste aanwezig), informatieverstrekking over chronische ziekten door professionals, voorlichting over diabetes, voorlichting over kanker, voorlichting over roken, voorlichting over mentale gezondheid, voorlichting over nierziekten en voorlichting over niertransplantatie.

De activiteiten worden gehouden van 07.30 uur tot 10.00 uur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld Nierendag gaat niet onopgemerkt voorbij in Suriname