maandag 5 juni 2023
25 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Wereld Huisartsendag op 19 mei

lees ook ...

VHP benadrukt werken voor toekomst bij 150 jaar Hindoestaans...

Jaarlijks wordt op 5 juni de Á-Pravási Divas of Hindoestaanse Immigratiedag herdacht. Dit jaar markeert de 150e verjaardag sinds de aankomst van de eerste Hindoestaanse contractarbeiders uit het voorm...

Vanaf 2010 wordt  wereldwijd het werk van Huisartsendag in op een bijzondere manier in acht genomen. Er wordt wereldwijd stilgestaan bij de rol en bijdrage van de huisarts in de gezondheidszorg. De Wereld Huisartsendag is op 19 mei.

“Als huisartsen gebruiken we deze dag om te bezinnen en te reflecteren op onze taak binnen de zorg”, legt Mukesh Simbhoedatpanday, voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) uit, op de Wereld Huisartsendag.

De voorzitter benadrukt dat ook huisartsen een cruciale rol vervullen in de coronapandemie. “Wij hebben ons zeker ingezet en hebben ook moeten inleveren. Ook wij voelen die financiële druk in onze dagelijkse werkzaamheden”, zegt Simbhoedatpanday.  Hij deelt mee dat er extra kosten zijn gemaakt. “Het beschermingsmateriaal en de handsanitizers zijn zaken die er allemaal volgens protocol moeten zijn. Het is een kostenpost die een gat slaat in ons budget.” vervolgt hij

De VMS-voorzitter merkt in deze pandemie dat patiënten niet altijd adviezen opvolgen. Eén daarvan is het laten testen, na drie dagen nog ziek zijn. “Uit voorzorg moet je gaan testen, want als je positief bent, ben je een besmettingshaard voor de rest van je omgeving en dat willen we juist niet.” Waarom de mensen zich niet willen laten testen, begrijpt hij niet. “Het is een samenspel van patiënt en arts en als dokter kan je niet meer dan in je vermogen ligt, want ook de patiënten moeten meewerken”, aldus Simbhoedatpanday.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld Huisartsendag op 19 mei