donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Wereld hartdag

lees ook ...

Nieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voo...

China heeft aangekondigd dat mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrijgesteld worden van de visumplicht. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Nederlanders gedurende een...

Vandaag, 29 september is het Wereld hart dag(World Heart Day). Wereldhartdag of de ‘Internationale Dag van het Hart’ wordt sinds het jaar 2000 door de World Heart Federation op 29 september georganiseerd.

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Want nog steeds sterven er over de hele wereld zo’n 17,3 miljoen mensen per jaar aan een aandoening van het hart.

In Suriname lijden veel mensen aan hun hart en soms door een verwaarloosde verhoogde bloeddruk. Vooral bij een verhoogde bloeddruk is het belangrijk voldoende te slapen en veel fruit zoals komkommer en watermeloen te eten, omdat medicijnen vaak de oorzaak van te weinig mineralen die zorgen voor een verhoogde bloeddruk in het lichaam niet verhelpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld hartdag