zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wereld Hart dag, 29 september

lees ook ...

Directeur Duurzame ontwikkeling inheemsen brengt bezoek aan ...

Directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI), Melisa Fredericks, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de inheemse dorpen Grankreek en Columbia in het district Saramacca. Ze werd verge...

Op 29 september was het ‘Wereld Hart Dag’. Wereldwijd wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten. In verband met ‘Wereld Hart Dag’ heeft het Mungra Medisch Centrum Nickerie (MMC) enkele activiteiten georganiseerd.

Samen met Districtscommissaris Senrita Gobardhan werd er op donderdag 28 september, door middel van zumba oefeningen een aanvang gemaakt met de activiteiten. Daarna werden de ‘Rode Lichten’ gezamenlijk aangemaakt. Er is voor de kleur rood gekozen omdat dit de kleur van het hart en ons bloed is. De activiteiten werden de volgende dag, vrijdag 29 september voortgezet.

Tijdens Wereld Hart Dag wordt er aandacht besteed aan hoe we het hart gezond kunnen houden om zo hart-en vaatziekten te voorkomen. Jaarlijks sterven er ongeveer 17,3 miljoen mensen wereldwijd aan hart aandoeningen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld Hart dag, 29 september