maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wereld Anti Tabaksdag

lees ook ...

Geen staking meer bij BOG door tussenkomst rechter

De staking bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is volledig stopgezet door een besluit van de rechter. Partijen zijn akkoord gegaan om verder te   onderhandelen. Het ministerie van Volksgezon...

Vandaag, 31 mei is door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot Wereld Anti Tabak Dag. Men staat stil bij de vernietigende impact van tabak op de gezondheid van mensen. Meer dan acht miljoen mensen sterven jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken. Hieronder zijn ook mensen die blootgesteld worden aan tabaksrook, de passieve rokers.

In 2024 richt men zich op “Het beschermen van kinderen tegen de tabaksindustrie”. Dit wil men bereiken via een wereldwijd platform voor jongeren en regeringen. De tabaksindustrie zal opgeroepen worden om geen schadelijke producten meer aan te bieden zoals vape. Regeringen moeten beleid loslaten op de manipulatieve praktijken de tabaksindustrie.

Het ministerie van Volksgezondheid ondersteund de Kinderafdeling van de Zevende-dags Adventistenkerk in Suriname bij het organiseren van een wandelloop om de schadelijke gevolgen van tabaksgebruik te promoten. Ook bescherming van kinderen tegen de tabaksproducten wordt meegenomen.

Het Basic Life Skills Educatie programma zal worden ingezet om het pilot programma  Students Against Destructive Decisions (SADD)  te versterken. SADD is een programma om bewustzijn over tabak te bevorderen en een tabaksbeleid te implementeren. Ook COVAB zal een bijdrage leveren in de uitvoering.

Het ministerie van Volksgezondheid ziet een prioriteit in het beschermen van onze jeugd tegen de tabaksindustrie. Alle actoren in de gemeenschap moeten optreden om jongeren te beschermen tegen de verleidingen. Het streven moet zijn om hen te laten opgroeien in een rookvrije omgeving.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname en Oliveboard

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld Anti Tabaksdag