zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Wereld Anti-Drugsdag 2023: Stop stigma, versterk preventie

lees ook ...

Gesprek met belanghebbenden nieuwe waterbron Paradise

Op het terrein van het productiestation van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) te Paradise, Nickerie, vond er vanmorgen een samenkomst plaats voor de belanghebbenden. Het doel was om hen te...

Op 26 juni wordt de Wereld Anti-Drugsdag gevierd, een dag waarop wereldwijd actie en samenwerking worden gestimuleerd om een wereld zonder drugsmisbruik te bereiken. Dit jaar ligt de focus op het behandelen van mensen die drugs gebruiken met respect en empathie, het bieden van evidence-based vrijwillige diensten, het promoten van preventie en het bestrijden van stigma en discriminatie.

De campagne benadrukt het belang van een mensgerichte benadering van het drugsbeleid, gebaseerd op mensenrechten en mededogen. In het kader van deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd, zowel door de Nationale Anti-drugs Raad als door andere stakeholders en organisaties in de verslavingszorg.

Op geselecteerde pilotscholen zullen er activiteiten plaatsvinden in samenwerking met de afdeling Basic Life Skills van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de stichting Liefdevolle handen. Deze activiteiten zijn gericht op het voorkomen van alcohol- en drugsgebruik en het helpen van adolescenten bij het maken van positieve keuzes voor hun toekomst.

Daarnaast zullen ngo’s, rehabilitatie-instellingen en andere hulpverleners die zich inzetten voor preventie en hulpverlening, hun reguliere activiteiten voortzetten. Straatwerkers zullen zich specifiek richten op de doelgroep die hulp nodig heeft. Elke organisatie in de verslavingszorg zal individuele activiteiten organiseren, rekening houdend met hun financiële mogelijkheden.

Op Wereld Anti-Drugsdag wordt benadrukt dat het drugsprobleem een complex probleem is dat wereldwijd vele mensen treft. Door stigma en discriminatie worden mensen die drugs gebruiken vaak belemmerd om toegang te krijgen tot de hulp die ze nodig hebben.

Het doel is om bewustwording te creëren over de negatieve gevolgen van stigmatisering en discriminatie, en om te pleiten voor evidence-based dienstverlening, preventie en het tegengaan van vooroordelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWereld Anti-Drugsdag 2023: Stop stigma, versterk preventie