donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Wenzhou delegatie bezoekt Suriname voor samenwerkingsbesprekingen

lees ook ...

Volksgezondheid streeft naar voldoende medicijn in voorraad

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil gedaan krijgen dat door bestelling de voorraden van noodzakelijke medicatie op peil wordt gehouden. Hij meent dat er bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorz...

Op uitnodiging van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een delegatie van het bestuur van de Chinese stad Wenzhou afgelopen week Suriname bezocht. De delegatie, geleid door vicevoorzitter Zhang Honggou, arriveerde op dinsdag 18 juni met als doel het verkennen van mogelijke samenwerkingen op het gebied van economie, handel, onderwijs, sport, en investeringen.

Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door ROS-directeur Gordon Touw Ngie Tjouw, Humphrey Dundas, directeur van het Directoraat Volkscommunicatie (DVC) van het Kabinet van de Vice-President, en Wei Jiang, adviseur van VP Ronnie Brunswijk.

Op woensdag 19 juni bezochten de Chinese gasten de Chinese ambassade en de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Shanti Venetiaan, voorzitter van de universiteit, gaf een presentatie over de instelling en benadrukte de interesse in samenwerking. De delegatie bracht ook een bezoek aan het Confucius Instituut en maakte een culturele verkenningstocht door het stadscentrum, inclusief stops bij Fort Zeelandia en het Onafhankelijkheidsplein.

In Bamboo Green Garden werden gesprekken gevoerd met Chinese zakenlieden in aanwezigheid van VP Brunswijk, de Chinese ambassadeur Han Jing, en ROS-minister Gracia Emanuel. VP Brunswijk benadrukte de sterke banden met China en prees de bijdrage van de Chinese gemeenschap aan de ontwikkeling van Suriname.

Het bezoek van de delegatie uit Wenzhou aan Suriname markeert een belangrijke stap in het versterken van de bilaterale relaties tussen de twee regio’s. Beide partijen hebben hun interesse in wederzijds voordelige samenwerkingen benadrukt, met de hoop op langdurige en vruchtbare relaties in de toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWenzhou delegatie bezoekt Suriname voor samenwerkingsbesprekingen