donderdag 21 oktober 2021
32 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Wensen kindertehuis De Toekomst in vervulling met hulp 1 voor 12

lees ook ...

(Niet)Gevaccineerden MinOWC worden geregistreerd via verplic...

Het  ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) verplicht ambtenaren om een vaccinatieformulier tegen COVID-19 in te vullen. Waarnemend hoofd van de afdeling Bureau Communicatie en Media...

Het kindertehuis ‘De Toekomst’ in het district Coronie heeft stichting 1 voor 12 om hulp gevraagd. Stichtingsvoorzitter Louis Vismale heeft hier direct werk van gemaakt. In het tehuis wonen momenteel zestien kinderen. Op 1 voor 12 is er een beroep gedaan voor voedingsmiddelen en verzorgingsartikelen.

De Toekomst heeft het door de slechte financiële situatie in het land bijzonder moeilijk om het hoofd boven water te houden. Vismale heeft een bezoek gebracht aan ‘De Toekomst’ en met behulp van een ondernemer in Coronie heeft 1 voor 12 de gevraagde goederen overhandigd aan het kindertehuis.

Joan Verwey-Creton, verantwoordelijke van het kindertehuis, is ingenomen met het bezoek van Vismale. Zij is 1 voor 12 dankbaar voor de hulp. Van de zestien kinderen gaan dertien naar school. Elk kind kreeg een schooltas met schoolspullen van de 1 voor 12 voorzitter.

Vismale doet een beroep op de instanties om het tehuis de nodige ondersteuning te bieden. Voor het laatst kreeg De Toekomst voedselpakketten in september 2020 van de overheid via districtscommissaris Maikel Winter.

De Toekomst vangt kinderen op die zijn verwaarloosd of uit eenoudergezinnen komen. Het kindertehuis komt nog niet voor in het bestand van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Verwey-Creton deelt mee dat het proces hiertoe reeds is gestart.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWensen kindertehuis De Toekomst in vervulling met hulp 1 voor 12