zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
3
(2)

Wens opvangcentrum Stichting 1 voor 12 in Para dichterbij dankzij steun vp Brunswijk

lees ook ...

Stichting Radio Boskopu heeft nieuwe directeur

Stichting Radio Boskopu heeft een nieuwe directeur in de persoon van Gilles Nasa. Vanaf 15 mei 2024 werd hij aangesteld als de nieuwe directeur. De stichting staat onder het ministerie van Regionale O...

De lang gekoesterde wens van de Stichting 1 Voor 12 om een opvangcentrum in het district Para te realiseren, wordt eindelijk werkelijkheid. Dankzij de genereuze steun van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is onlangs een belangrijke stap gezet in de realisatie van dit project. De vp heeft een bedrag van SRD 150.000 toegezegd om te helpen bij het ontbossen van het terrein dat de organisatie achter Zanderij bezit.

De steun van de vicepresident is niet nieuw; hij had zijn betrokkenheid bij het project al op zaterdag 23 maart toegezegd tijdens de viering van 19 jaar 1 Voor 12. Deze organisatie, die zich al jaren inzet voor dak- en thuislozen, verdient volgens Brunswijk alle mogelijke ondersteuning om deze groep een menswaardig bestaan te bieden.

Louis Vismale, voorzitter van de Stichting, is verheugd over de steun van de vicepresident. Hij benadrukt dat dit een lang gekoesterde droom is die eindelijk werkelijkheid wordt. De werkzaamheden die op 8 april zijn gestart, vormen de eerste fase van het bouwrijp maken van het terrein. De totale kosten voor de ontbossing worden geschat op SRD 400.000, waarvan de stichting zelf SRD 50.000 heeft kunnen bijdragen.

De rest van het benodigde geld zal via fondsenwerving worden opgehaald. Vismale doet een beroep op de samenleving om hun bijdrage te leveren aan de realisatie van het opvangcentrum.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWens opvangcentrum Stichting 1 voor 12 in Para dichterbij dankzij steun vp Brunswijk