Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wens First Lady vervuld

Geplaatst

op

door

Het gedeelte dat nu de Waka Pasi heet was vroeger een dam. Het was de First Lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring die met het idee kwam op het gebied aldaar voor toeristen maar natuurlijk ook voor lokale mensen in ontwikkeling te brengen. Deze ontwikkeling zal met zich mee nemen dat vrienden en families aldaar kwalitatieve tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Voor wat het technisch gedeelte van de tot stand koming van Waka Pasi betreft kan aangegeven worden dat er verschillende werkzaamheden hebben plaats gevonden. Het gaat onder andere om grondwerken, bestrating, verfraaien van het gebied en het construeren van cabanas. Ook hebben de nutsbedrijven voor de nodige water en stroomvoorziening gezorgd. De werkzaamheden zijn in de maand 1april van het jaar 2018 aangevangen en zijn allemaal vlot verlopen.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Theo

grantangi voor de opbouw van ons geliefd Suriname. iedereen die zijn steentje bijdraagt. thanks mevrouw Bouterse. en samen werken we aan de opbouw van ons geliefd Suriname. als iedereen een handje helpt dan bouwen we aan Iets moois.

Dennis

mooi om de ontwikkeling in su mee te maken. prachtig als we kunnen zien hoe er gewerkt word aan ons Suriname.. iedereen bedankt die zijn steentje bijdraagt aan de opbouw van switi sranan

sharma

We r very happy that India and people of India were the partner in the excellent project of Craft market Waka Pasi initiated by the First Lady of the Republic of Suriname for which the First Ladies of India and Suriname laid the foundation on June 20, 2018 during the historic visit of Hon’ble President of India to Suriname. India extended a modest financial assistance of US$ 175602/- for the Craft Market Project.Advertentie

Suriname

Werving personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica begonnen

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag 19 oktober de eerste bekendmaking geplaatst voor het werven en selecteren van personeel voor het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Belangstellenden kunnen tot 31 oktober solliciteren naar de functies van medisch specialist op de poliklinieken, verpleegafdelingen, administratie en speciale diensten.

Bij de medische specialisten gaat het om kinder- en interne geneeskunde, anesthesiologie, chirurgie, gynaecologie, cardiologie, dermatologie, KNO, oftalmologie, fysiotherapie, radiologie en personeel voor de behandel units, het laboratorium en de apotheek.

Voor de poliklinieken is er personeel nodig voor de afdelingen gynaecologie, interne geneeskunde, chirurgie, orthopedie, kindergeneeskunde, oftalmologie, cardiologie, dermatologie, KNO en anesthesiologie.

Voor de verpleegafdelingen is het ministerie opzoek naar mannen en vrouwen voor de kinder- en interne geneeskunde, chirurgie/orthopedie, gynaecologie/obstetrie, verloskamer, intensive care, operatiekamer, spoedeisende hulp, isolatieverpleging en infectiepreventie.

Geïnteresseerden kunnen ook solliciteren naar de administratieve functies op het secretariaat van de directie, HRM, de financiële administratie, medische administratie, interne controle, inkoop, ICT, medisch maatschappelijke dienst, apotheek, laboratorium en radiologie. Bij de speciale diensten gaat het om medewerkers voor de  keuken, wasserij en technische dienst. Verder zijn er ook telefonisten en magazijnmedewerkers nodig. Op de transportafdeling en het mortuarium is er ook plaatsingsmogelijkheid voor personen die hiervoor belangstelling hebben.

De bouw van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is in november 2014 gestart. Binnenkort moet de technische oplevering plaatsvinden, omdat het hospitaal volgend jaar operationeel moet zijn. Met dit modern ziekenhuis gaat een belofte van president Desi Bouterse in vervulling.

Lees verder

Suriname

President Bouterse belooft oplossing noden Perica

Geplaatst

op

door

Bij een bezoek aan Perica, in het district Marowijne, heeft president Desi Bouterse na het aanhoren van de noden direct oplossingsmodellen met de bewoners besproken. Het Nationaal Informatie Instituut (NII), meldt dat de regeringsleider zaterdag op feestelijke en traditionele wijze is ontvangen.

Er is voor aanvang van de bespreking gebeden voor een goed verloop, waarna de president een brief heeft ontvangen met daarin de noden van de bewoners. Bouterse heeft aangegeven, dat het elektriciteitsprobleem, volgens een uitgestippelde planning, uiterlijk December 2019 tot het verleden moet behoren.

Het openkappen van 10 hectare aan land voor de vrouwenorganisatie heeft aandacht van het staatshoofd. Dit punt wordt zeker op zijn agenda geplaatst. “Het zal niet lang duren, heel binnenkort zal u kunnen planten”, zegt de president.

Lees verder

Meest gelezen

X