Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wens First Lady vervuld

Geplaatst

op

door

Het gedeelte dat nu de Waka Pasi heet was vroeger een dam. Het was de First Lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring die met het idee kwam op het gebied aldaar voor toeristen maar natuurlijk ook voor lokale mensen in ontwikkeling te brengen. Deze ontwikkeling zal met zich mee nemen dat vrienden en families aldaar kwalitatieve tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Voor wat het technisch gedeelte van de tot stand koming van Waka Pasi betreft kan aangegeven worden dat er verschillende werkzaamheden hebben plaats gevonden. Het gaat onder andere om grondwerken, bestrating, verfraaien van het gebied en het construeren van cabanas. Ook hebben de nutsbedrijven voor de nodige water en stroomvoorziening gezorgd. De werkzaamheden zijn in de maand 1april van het jaar 2018 aangevangen en zijn allemaal vlot verlopen.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Theo

grantangi voor de opbouw van ons geliefd Suriname. iedereen die zijn steentje bijdraagt. thanks mevrouw Bouterse. en samen werken we aan de opbouw van ons geliefd Suriname. als iedereen een handje helpt dan bouwen we aan Iets moois.

Dennis

mooi om de ontwikkeling in su mee te maken. prachtig als we kunnen zien hoe er gewerkt word aan ons Suriname.. iedereen bedankt die zijn steentje bijdraagt aan de opbouw van switi sranan

sharma

We r very happy that India and people of India were the partner in the excellent project of Craft market Waka Pasi initiated by the First Lady of the Republic of Suriname for which the First Ladies of India and Suriname laid the foundation on June 20, 2018 during the historic visit of Hon’ble President of India to Suriname. India extended a modest financial assistance of US$ 175602/- for the Craft Market Project.Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X