zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Wendy Aminta wordt ambassadeur voor Suriname op Cuba

lees ook ...

Brunswijk: Don’t let “wild beasts” handle ...

Ronnie Brunswijk, vice president (VP), who has been on Stoelmans Island since last Thursday, claims he's taken some time off to think about the unfavorable increase in the exchange rate. For the US do...

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag is beslist dat Wendy Aminta ingaande 15 februari is voorgedragen als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname op Cuba. Ze werd op 25 september 2020 door president Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerd als één van de twee plaatsvervangende leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). De Surinaamse ambassade op Cuba is gevestigd in Miramar Playa in hoofdstad Havana.

Deze ambassadepost is formeel in 2010 geopend. Toen werd Ike Antonius de ambassadeur. Hij bleef tot 2018, toen Marciano Armaketo van hem overnam.
De regering heeft na haar aantreden lange tijd gewacht op het vervangen van de ambassadeurs op de verschillende posten. De eerste ambassadeur was wel al snel benoemd en die was Rajendre Khargi voor Nederland. Deze post had tijdens de regering-Bouterse geen ambassadeur als hoogste man vanwege de bekoelde relatie toen. In november 2020 werd Khargi aangesteld.

Momenteel is de regering druk bezig met de invulling van de diplomatieke posten. Onlangs werden Henry Ori en Fidelia Graand-Galon beëdigd als ambassadeur in respectievelijk Frankrijk en Ghana. Op 18 januari volgden Angeladebie Ramkisoen met als standplaats Brazilië, Liselle Blankendal is geplaatst in Guyana en Gilbert van Lierop in België.

Eind december 2021 werd Sunil Algram Sitaldin beëdigd als de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname bij de Verenigde Naties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWendy Aminta wordt ambassadeur voor Suriname op Cuba