donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
2.7
(3)

Wendell Salim moet zich verweren voor gedane onthullingen in het westen

lees ook ...

By The Way, hoge prijzen op komst met BTW

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft op donderdag 11 augustus jongstleden aangegeven dat de belasting toegevoegde waarde(BTW) een inflatoir effect zal hebben. Dat wil zeggen da...

Wendell Salim commandant Maritiem Regio West, heeft op een persconferentie in Nickerie zijn hart gelucht ten aanzien van in beslag genomen boten als antwoord op een vraag van Mones Nazarali. Hij deed onthullingen, die Hemantkoemar Sardjoe in verlegenheid brachten. Sardjoe onderbrak hem en gaf aan dat dit een interne zaak is.

Volgens geruchten die de ronde doen zijn de in beslag genomen boten verkocht en niet gezonken. Salim gaf aan geen deel te willen hebben aan zulke praktijken, omdat alleen criminelen zulke dingen doen. Hij heeft regelmatig aandacht gevraagd voor de zaak, zonder resultaat, Zelfs de procureur-generaal zwijgt in alle talen. Uiteindelijk zijn twee politiemannen verplaatst na een persoonlijk gesprek met de toenmalige korpschef, Roberto Prade.

Toen barstte de hel los. “Vanaf toen, kwam ik negatief in de publiciteit, via social media en app berichten. Eerst vond men dat ik een illegale vissersboot had aangehouden en daarna de boot heb weggestuurd na betaling van US$ 10.000 en ook dat ik een bestelbus met Amerikaanse bouten en zware wapens had aangehouden en voor mezelf hebt gehouden. Ik laat alles over aan God”, aldus Salim,  “Ik ga niet schrijven dat die of deze politieman het heeft gedaan, de natuur zal alles zuiveren”.

“Alles is gerapporteerd aan de regiocommandant, maar hij heeft mij nooit laten roepen en hij heeft niet opgetreden. De politiemannen zijn heel dichtbij het vuur, en zij denken dat ze alles kunnen doen in het gewest Nickerie, maar bij mij gaat het ze niet lukken”, zegt Salim verder, maar kon niet vervolgen, omdat het woord hem werd ontnomen door Sardjoe.

Het blijkt dat Salim zich nu moet verweren over de informatie die hij heeft gedeeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWendell Salim moet zich verweren voor gedane onthullingen in het westen