woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
4
(1)

Wellnesscentra: onduidelijke regelgeving en tragische gevolgen

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

De recente dood van een Haïtiaanse diplomaat in een Surinaamse wellnesskliniek heeft de schijnwerper gericht op de onduidelijke regelgeving rondom deze sector. Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken (EZ) heeft bevestigd dat wellnesscentra momenteel geen vergunning nodig hebben.

Het ministerie van EZ werkt samen met Volksgezondheid en Juspol aan het ontwikkelen van beleid voor wellnesscentra. Dit beleid is hard nodig, aangezien er momenteel geen richtlijnen zijn voor de veiligheid en kwaliteit van de geboden diensten.

In het geval van de kliniek waar de diplomaat overleed, is er onduidelijkheid over de herkomst van de medicijnen die werden gebruikt. Het ministerie van EZ benadrukt dat het invoeren van medicatie wel vergunningplichtig is.

Minister Kuldipsingh betreurt de tragische gebeurtenis en benadrukt dat er risico’s zijn genomen die mensenlevens in gevaar hebben gebracht. De noodzaak voor duidelijke regelgeving en toezicht op wellnesscentra is evident.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWellnesscentra: onduidelijke regelgeving en tragische gevolgen