maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Weinig animo voor hervatte veerdienst met Guyana

lees ook ...

Wortel criminaliteit uitroeien, een gemeenschaps en regering...

Verplichte registratie, bij-en nascholing, disciplinaire vorming en goed betaald werk voor hangjongens en mannen is een visie om dit probleem op te lossen. Deze aanpak maakt dat je: 1 de jongens van d...

De veerdienst  tussen Suriname en Guyana is hervat. Oversteek is voorlopig alleen voor Surinamers en Guyanezen.  Het is vorige week zondag hervat. Afvaarten zijn teruggebracht naar drie dagen per week en wel op zondag, woensdag en vrijdag. De coronapandemie maakte het noodzakelijk om maandenlang deze dienst stop te zetten.

Districtcommissaris Serita Gobardhan zegt dat de maatregelen die gehanteerd worden om de pandemie het hoofd te bieden  de oversteek prijzig maakt voor de reizigers. Een negatieve PCR- test van ten minste drie dagen moet worden overlegd. De burgermoeder kan niet zeggen als het beter is om de reizigers te vaccineren voordat zij de oversteek maken. Het is een beslissing die gemaakt moet worden door de autoriteiten van beide landen.

Boothouders wachten op een signaal van de overheid om weer te beginnen. Weinig mensen maken de oversteek met de veerdienst, omdat de onkosten hoog zijn. De PCR-test kost US.130.- of 125.000.- Guyanese dollars. Meestal moeten deze kosten dubbel betaald worden, omdat men zelden binnen drie dagen terug kan reizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeinig animo voor hervatte veerdienst met Guyana