donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
5
(1)

Weinig animo om te werken voor de Medische Zending

lees ook ...

DNA- voorzitter: in harmonie samenwerken aan standvastig ver...

Als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) memoreer ik met trotse bezorgdheid de 48ste herdenking van onze staatkundige onafhankelijkheid. De vele uitdagingen, waar we momenteel mee worden geconf...

Medisch directeur van de Medische Zending, Herman Jintie heeft tegenover SUN bekend dat het bedrijf kampt met een tekort aan medewerkers. MZ leidt een groot deel de medewerkers zelf op, en doet aan gezondheidsvoorlichting. MZ is dus ook preventief bezig. Het aantal aanmeldingen voor de opleidingen dalen. Men heeft ook medewerkers nodig, die opgeleid zijn door andere instituten.

Gisteren kreeg het bedrijf medisch apparatuur van Newmont Suriname. De donatie zal de dienstverlening van het bedrijf verbeteren.

“We doen ook aan dienstverlening aan het outreach gedeelte. We wachten niet alleen op de zieke mensen, maar we gaan ook naar de gebieden in het binnenland om voorlichting te geven, zodat mensen niet ziek worden.”

Jintie merkt dat gezondheidswerkers niet staan te springen om voor de medische zending te werken. “Dat zie je ook aan het aantal aanmeldingen voor de opleidingen voor assistent-gezondheidswerkers. We hebben ook een tekort aan artsen die in het binnenland willen werken, naast het ander personeel.” Om de opleiding te volgen tot gezondheidsassistent heeft men een mulodiploma nodig.

Bron: www.sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeinig animo om te werken voor de Medische Zending